APARTATS

20 de maig 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 14-200518

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: feminisme. El feminisme denuncia que, dels 200 milions promesos, només se’n destinen 80 a combatre la violència masclista. Com sempre, el govern del PP acaba convertint-se en el govern de les promeses que no compleix.
ADJECTIU: solidaritzats. Acadèmics que es planten contra la falta de dones als congressos. Gestos per la equitat. A veure si d’una vegada per totes ho assolim! Gràcies per la solidaritat!
VERB: córrer per una bona causa. Ultra Clean, una marató que combina esport i neteja d'espais naturals entre Girona i Barcelona. A l’aire lliure és on es veu més encara l’incivisme del personal. S’hauria de ser més estricte amb multes pels qui degradin el medi.
COLOR: verd cotorra. Lluita contra la plaga de cotorres, que posen perill l'equilibri de l’ecosistema, al Vallès Oriental. De fet ja són diverses les ciutats on les cotorres s’han reproduït en massa.
LA XIFRA: L'any passat, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona van atendre més de 2.200 persones que vivien al carrer. Si no dignifiquen la vida de les persones mai aconseguirem una societat justa i més humana. Tota mesura ben rebuda sigui si va per ajudar a les persones i treure-les del carrer.
LA POLÈMICA. Els Podemites Irene Montero i Pablo Iglesias es compren una casa de 600.000 euros passant del codi ideològic del partit. Al final després d’uns anys d’activisme s’acaben comportant com la casta de sempre. Quina falta de respecte a tots els seus votants!
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Dia mundial del reciclatge. I estem molt lluny de països avançats com els dels nord. Allà fins i tot hi ha màquines en les que pots dipositar-hi ampolles de plàstic que et torna diners. Aquí encara hi ha un munt de gent que ni recicla ni vol reciclar. Amb tot qui hi perd és el medi i les persones, a les que la incompetència d’alguns ens costa un diners que ens podríem estalviar. El reciclatge s’hauria de dur ja a l’adn de les famílies. Després també crec que els ajuntaments haurien de fer molt més per afavorir un bon reciclat. Com dic, per hac o per be, som lluny encara.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). Mor l'escriptor i periodista Tom Wolfe, autor de "La foguera de les vanitats". Quin gran llibre noi i mira que és doble. En ell queda ben reflectida la societat americana des de la part més alta, de la mà de l’inversor Sherman, a la més baixa la gent del Bronx. Amb tot però hi emergeix la figura del periodista mig acabat Peter Fallow que traurà a la llum les misèries del personal. Els entesos diuen de Wolfe que va ser l’impulsor de l'anomenat nou periodisme. La figura de Fallow, salvant totes les distàncies clar, recorda altres periodistes literaris posteriors com Bloomquist a la saga Millenium. A ben segur que l’escriptor americà va obrir el camí; anar més enllà de les investigacions per arribar a les basseroles del poder.
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 16/05/1894 va néixer l'escriptor català Joan Salvat-Papasseït a Barcelona. Un home que no deix de sorprendre quan hi aprofundeixes. Va ser autodidacta i es va veure influït per la modernitat. En els seus poemes era capaç de ficar-hi per primera vegada elements que mai s’hi havien ficat tals com antenes, ones, vehicles... i entremig ser capaç de bastir-hi la quotidianitat, el dia a dia i històries d’amor. L’avantguarda en la forma del Futurisme havien arribar a casa nostra. Recomano ferventment ‘El poema de la rosa als llavis’ on textos disfressats en cal•ligrama et transporten a un altre món. M’encanta aquesta frase del poema ‘Collita de pètals’: ‘L'amor que ens dèiem, l'amor que ens diriem’.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Setmana majoritàriament anticiclònica als matins i ruixats a les parts més altes a les tardes. Tal com han dit els nostres meteoròlegs: ‘al maig cada dia un raig’. A les zones afectades la setmana passada pels forts aiguats i pedregades han estat fent avaluació dels lamentables danys ens plantacions i fruiters que poden quedar tocats fins i tot de cara al futur. A tocar de nosaltres, els meteoròlegs no han afinat gaire en els pronòstics i no ha caigut ni una gota.
A nivell de fenòmens hem quedat impactats amb l’erupció del volcà Kilauea al Hawai. Les imatges del volcà en erupció amb la lava i les explosions posen la pell de gallina.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). Campanya de cagarades contra la propagació de coloms a Reus. Es calcula que n’hi ha uns 40000 i la veritat és que en determinats llocs i moments foten molt de fàstic i més ara que és l’època de cria. La campanya se centra en que la gent inconscient no els hi doni de menjar i així es pugui tenir més a ratlla la població. De fet, entrant en la campanya, el vídeo que s’ha elaborat és molt significatiu. I és que a tots ens ha passat en algun moment o altre, ser en una plaça o carrer públic i que se’t caguin i pixin a sobre. Una reflexió similar m’agradaria fer amb les colònies de gats que gent alimenta als barris. Si us plau deixeu de fer-ho ja que crien molt ràpid i els problemes que generen més ara de cara al bo són terribles: males olors, excrements, ocupar pàrquings i posar-se damunt dels cotxes calents, mosques, paràsits, crits...
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos, vídeos...). Espectacle fastigós a l’Ajuntament de Barcelona. Mejías ha acusat Pisarello de "faltar-li al respecte i a l'educació". S’ha aixecat i ha abandonat la mesa. I Pisarello li ha respost que semblava una "mestra autoritària". Doble despropòsit en pocs minuts. Ambdós s’han comportat de tot menys de manera exemplar. Si no tenen la talla per ser-hi que pleguin. Aquesta Mejías jo crec que des de que la van arraconar en saber-se que el seu lloc l’ocuparia el Valls s’ha desequilibrat. Aquest Pisarello no pot anar criminalitzant i estigmatitzant tampoc el col•lectiu de mestres i menys en els temps que corren.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). L'exposició en excés del fetus a una hormona pot provocar la síndrome de l'ovari poliquístic, la causa més comuna d'infertilitat en dones. Gran descobriment! I ara a lluitar per fer el possible per evitar-ho i permetre que les dones no hagin de patir aquesta malaltia.
Descobreixen reflexions d'Anna Frank sobre sexe, amagades en dues pàgines del diari. És increïble! Passats tots aquests anys en el Diari d’Anna Frank han descobert que a banda del diari hi havia reflexions i acudits amagats darrere d’un full. En ells parla de temes sexuals i fa acudits desinhibida totalment. Res més lluny de la curiositat certa desvergonya que es té en aquestes edats.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). L’etiqueta #LGTBIfobia ha estat trending. Dia contra l’homofòbia i transfòbia. Doncs bé! El dia que hauríem de recordar que encara hi ha molta gent malalta que no ho accepta ens hem assabentat d’una nova resolució judicial d’aquest sistema caduc, vell i fastigós. Una parella de nois va recriminar a uns brètols que no apedreguessin uns animals. Lluny de fer-los cas els van començar a insultar i violentar-los per la seva condició. Doncs bé; el jutge diu que això no és incitar a l’odi. M’avergonyeix que hi pugui haver jutges que puguin dir que en la Manada no hi va haver violència o que amb aquests nois no hi ha haver delicte d’odi. Pel que es veu només inciten a l’odi els catalans que legítimament lluiten per assolir la independència.
#openarms El tribunal italià exculpa els membres de OpenArms de fomentar la immigració il·legal. Menys mal que Europa té una mica de senderi i ha exculpat la gent de la ONG que només busca salvar vides. I ara a seguir amb els vostres lloables projectes per fer que la gent pugui tenir una vida més digna.
#algeciras lluita entre la policia i els narcotraficants. Atropellaments, venjances,  amenaces, morts... això està passant al sud d’Espanya: la meca del narcotràfic. Deixada més en un tercer pla Galícia, ara és el torn d’Algesires. Quina pena! Pel que es veu aquest és el nou punt d’entrada de droga i aquesta gent es capaç de tot. La policia es veu desbordada. I és que és un tema en el que l’UE hi podria col•laborar més per acabar amb aquests xacra.
‘L'advocat de Puigdemont planta «FAQS» de TV3 per la presència de Vox’ (NacioDigital). Diu que no hi va voler anar perquè donen massa protagonisme al ultradetans, que de fet són els que acusen Puigdemont, el seu client. Ben fet per l’advocat. No val pena ni anomenar-los aquests feixistes. TV3 els hi ha donat veu. Tot i així també veig que quant més surten per la tele més retratats queden i la gent veu més clarament el que són: escòria!
Es passen les setmanes criticant TV3 perquè adoctrinen i no posen ni fan programes d’interès general. Doncs bé aquest cap de setmana vull destacar dues merdes que hem pagat entre tots i que crec que són pas d’interès general. La primera les noces dels ducs de Sussex a Anglaterra amb enviades i enviats especials diversos i sense que ni els reis espanyols hi fossin convidats. La segona el programa fastigós ‘tendido cero’ de toros. A part que els tertulians de la majoria de programes poc plurals són. I és la televisió pública!
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...).  Pedro Sánchez admet que els fets que han tingut lloc a Catalunya no es corresponen amb el delicte de rebel·lió tal com està previst actualment al Codi Penal. Llavors el primer que cal pensar és que tot el procés judicial que s’està duent a terme és una camama. Doncs no, lluny d’admetre errors, ara, el que suggereix aquest miserable es canviar la llei perquè ho sigui: la llei a la carta! Quina diferència hi ha amb les dictadures?
Casado hauria aprovat mitja carrera de dret de cop just després d'obtenir l'escó. Quina casualitat! Quan la gent normal tarda anys, ell en mesos se la va treure. Aquest mitja merda que va donar lliçons pels platós de la Sexta i que va insinuar que Puigdemont acabaria com Companys, ara està amb la cueta entre cames. Ara ell demana que se li respecti la presumpció d’innocència quan ell ha estat el primer a jutjar i condemnar els presos polítics catalans abans de ser ni investigats. Qui t’has cregut que ets? Després també ve a alliçonar la premsa a la que tracta de sectària per les acusacions que li han fet, quan l’hauria d’aplaudir per haver destapat l’estafa de la Cifu i ja veurem si la d’ell. Com canvia la cosa eh casadito quan ets a l’altra banda dels toros eh! Apren-ne!
“Sembla impensable que al segle XXI Espanya s'estigui enfrontant amb un discurs polític identitari i xenòfob”, afirma Javier Nart. Ja ha sortit l’altre pallasso del ‘circ de la mentida i la manipulació de ciudadanos’. Quin altre impresentable! De fet és que quina plantilla de mentiders, farsants i venedors de fum que tenen ‘els taronjades’. Ostia! No se’n salva ni un! Ell que ha tingut reaccions als platós xenòfobes i racistes ara ve a donar lliçons. Però no es queda sol no en aquesta ‘soflama’. Van ben conxorxats amb el PP; els seus pares. El PP denuncia en la carta que Torra és "un fonamentalista " que "creu que els espanyols han de ser eliminats de Catalunya”. Deixeu de manipular i dediqueu-vos a la vostra merda que en teniu molta i de mal solucionar! Bé de fet el que dic no deix de ser una utopia. Els tentacles del pop de manipulació volen arribar a Europa però allà se’ls cuinaran a la gallega. ‘El Tribunal Suprem acusa la justícia belga de falta de col·laboració després del rebuig a l'extradició de Comín, Puig i Serret’ (324).
‘El grado de manipulación en Tv3 hace que sea algo que tengamos que negociar’ (Maillo, PP). Ells segueixen ficats en el seu deliri i instal·lats en la mentida i la manipulació. Mentre els estudis van per una banda reafirmant-ne la pluralitat, els del PPSOECs segueixen amb aquesta cantarella fastigosa.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). Els sindicats calculen que es necessiten entre 22.000 i 25.000 temporers a Lleida i només s'ofereixen 2.000 places d'allotjament. I és que encara queda més d’un mes per a l’inici de la temporada i els pobres ja han vingut aquí per ser els primers. És una vergonya que amb els anys que fa que el tema es va complicant no hagin volgut trobar una solució que sobretot preservi la vessant humana. Feu el favor de donar un allotjament digne a aquests pobra gent!
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). James Harrison, que a Austràlia l’anomenem "braç d'or" ha fet la darrera donació de sang als 81 anys (en total 1173 cops). Té un anticòs que es fa servir per fer un medicament per prevenir la incompatibilitat de la sang en l'embaràs si la mare té RH negatiu i el fetus positiu i també en les transfusions. Un àngel vaja! Ha fet la darrera de les extraccions envoltat de molts dels nadons als que ha salvat la vida!
Lidl crearà 250 llocs de feina al seu nou centre digital europeu de Barcelona. I això que el Procés ha sumit Catalunya en una crisi (ironia). Les dades demostren que de crisi res de res! Com ja he dit altres vegades la posició del nostre país és privilegiada i així ho ha vist Lidl. Per aplaudir que malgrat ‘tot’ tinguin el valor de fer aquest pas.
Alguns establiments de restauració comencen a servir aigua de l’aixeta filtrada als clients. A molts països d’Europa ja es fa i de manera gratuïta. És una bona mesura! Pel que es veu molts locals estan optant per l’osmosi.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). Badalona no pagarà 10.000 euros en dietes a Albiol perquè només va a 4 de cada 10 plens. Ben fet! Que els destinin a la gent que realment ho necessita. Gent valenta com la de Badalona manca.
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català).  El Parlament de Catalunya ha investit el 131è President de la seva història. Ha dipositat la confiança en Quim Torra. Cametes els hi han faltat a molts -els de sempre- per titllar-lo de tot ja abans de començar i tot. No hi ha dret, tot i que no sembla massa sant de la meva devoció (m’haurà de guanyar), que tractin a la màxima autoritat d’un país d’aquesta manera. D’acord que va fer uns tuits poc afortunats, que poden prestar a confusió i es poden mal interpretar, però d’aquí a menysprear-lo com ha fet l’Arrimadas sobretot és una vergonya! M’he llegit l’article que li foten en cara diverses vegades i no en tinc cap dubte. No va contra els espanyols, va contra aquells que no respecten el que no sigui espanyol que es diferent, i si és català ja n’hi t’explico! En qualsevol cas Vox ja li ha fotut una querella en el seu deliri feixista, mentre que les televisions d’àmbit general van buscant possible merda que puguin trobar d’ell antiga.
En un acte auster Quin Torra ha pres la possessió real de Generalitat. Ha promès el càrrec però no s’ha posat la medalla. Acte simbòlic que deixa ben clar que el president que es vol restituir és Puigdemont. El govern espanyol no hi ha volgut assistir, deixant molt clara la falta de respecte i educació amb la Institució i amb les catalanes i catalans. Només saben fer plantons i amenaçar. Ja han dit que vigilaran els comptes catalans 1 cop al més des d’Hisenda. Igualment el Rajoy s’ha reunit a dues bandes amb Sànchez i Rivera per explicar l’estratègia a seguir per continuar collant Catalunya, les seves entitats, els seus consellers i seguir coartant la nostra llibertat.  Torra restitueix Turull, Rull, Puig i Comín. Incorpora Ernest Maragall a Exteriors i Josep Bargalló torna a Ensenyament. El govern espanyol no veu res més que una provocació. Allà ells; vena als ulls i res més! Igualment molta gent ha criticat la falta de paritat del govern de Torra. Un error imperdonable a aquestes alçades.
‘La fiscalia belga rebutja l'extradició de Comín, Serret i Puig a Espanya. Comín s'ha dirigit a l'estat espanyol: "Prou ja d'abusar del Codi Penal"’ (324). Ha estat la gran notícia del dimecres. El cop de puny a la cara del Llarena i de l’estat ha estat brutal. Els hi diuen a la cara que l’acusació que han fet és un nyap com una catedral i que no s’aguanta per enlloc. Les celebracions que han fet els exiliats i els seus advocats merescuda és.
Representants de la comunitat educativa denuncien els intents de criminalització del professorat a Catalunya. No saben que fer!! Ho van provar amb la televisió pública, amb la llengua i ara toca l’ensenyament. No tenen vergonya! No n’han tingut prou amb intervenir les nostres institucions que volen anar fracturant les cames que sostenen el nostre país per fer-nos caure. Com ahir i com sempre sortirem al carrer a defensar el nostre país, les nostres institucions, la nostra llengua i el nostre ensenyament.
‘El Supremo confirma la prisión para Forcadell, Rull, Turull, Bassa y Romeva’ (LaVanguardia). Que ho pagaran car el que estan fent contra aquesta gent innocent!
Pedro Sánchez convida Quim Torra a reunir-se amb ell si "el supremacisme" l'hi permet. T’hauria de caure la cara de vergonya, socialista. Com pots posar-te al mateix nivell dels taronges que no són més que pura mentida i trista demagògia? No s’ho val tot per aconseguir la Moncloa.
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Setmana moguda pels iueseis i el Trump, però ell ha acomplert una de les promeses que va fer: fer d’Israel la capital oficial mundial. I a costa de qui? Milers de palestins que legítimament han sortit a defensar que el seu poble amb aquesta decisió queda doblement humiliat i rebregat. I com ha reaccionat Israel? Bombardejant amb el vist plau dels EUA, quedant-se sols en la decisió. Si perillós és deixar un piròman amb un encenedor enmig del bosc, ara en tenim la prova més clara! Aquest paio està boig però és l’amo d’una de les potències més importants del món. No sé com se li podrà parar els peus. I és que s’ho està carregant tot. Fins i tot ha apartat la subvenció a la NASA perquè investigui i ajudi a paliar el canvi climàtic. Ell el nega! Fot cagades de l’alçada d’un campanar. Ha permès fer unes proves militars conjuntes amb Corea del Sud que fan perillar la seva trobada amb el Kim del Nord; ara que semblaven acostar-se!
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). El Defensor del Pueblo insta a Cospedal a respetar la neutralidad religiosa de los ejércitos. Marugán recomienda no izar la bandera a media asta en los cuarteles por Semana Santa (ElPaís). Ai pobre defensor del poble madrileny, encara l’acusaran d’incitar l’odi. Doncs no! A veure si en preneu nota ‘gospedals party’; la vostra constitució diu que Espanya és un estat aconfessional però clar, valtros sou la llei i la trampa així que acabeu fent el que voleu i no passa res. I com que una de les potes del règim del 2000 és l’església doncs així actueu. Trobo molt bé la demanda del Síndic. Només per neutralitat, recordeu allò que ‘el gobierno tiene que gobernar para todos los españoles igual’.
El cardenal Cañizares pronostica el final de la financiación de la Iglesia a través del IRPF. “Todo hace pensar que podemos estar aproximándonos hacia tiempos no fáciles”, escribe en la pastoral de esta semana (ElPaís). És la manera senyoret que el poble té de demostrar els menyspreu per l’església. Bé, més que a l’església als miserables que han vingut aquí amb l’excusa de tot i tota la collonada a lucrar-se i a fer el seu particular senyoriu. Posaré tots els diners que facin falta per mantenir les esglésies de casa nostra i sobretot les més properes i les que disposen de menys recursos però mai donaré ni un duro a tota aquesta colla.