APARTATS

20 de maig 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 38: BARÇA 1 - REIAL SOCIETAT 0.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 38.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 1 (Coutinho) – REIAL SOCIETAT 0.


3. EL CONTEXT. Tanquem la darrera setmana de la lliga amb l’Atlético de Madrid proclamant-se campió de la Uefa League. La mateixa setmana que Buffon ha deixat la Juve. Un altra llegenda viva del futbol. Darrer partit d’Iniesta i homenatge al minut 8. ‘Gràcies per tant’ i ‘Infinit’ llegien les pancartes. 32 títols que s’han desplegat en un dels fons. ‘Sense tu no hi ha més futbol’. Realment costarà! Amb 84.000 espectadors al camp ha aguantat fins ben acabat l’homenatge a l’equip i l’Iniesta.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Estrena de la nova samarreta de la propera temporada. Duu franges més juntes i pantaló més fosc. Es recuperen les franges horitzontals de les mitgetes. En general, els jugadors es veuen més foscos. 10è gol de Coutinho. Messi Bota d’or que l’acredita com a màxim golejador d’Europa i Pichichi amb 34 gols com a màxim golejador de la lliga espanyola.
5. EL BARÇA. Primer 4-3-3. Ter (gran toc, poc exigit). Defensa per Alba (massa proteston), Piqué (afegint-se a l’atac) i Mina (ben situat avui) de centrals, Semedo (profund). Mig per Busi i Raki (equilibrants), Don Andrés (assistent) i davant Dembelé (desequilibrant), Cou (líder) i Suàrez (desastre). Amb l’entrada de Messi hem recuperat el 4-4-2 i amb Messi l’equip canvia.
‘GALLINA DE PIEL’. Coutinho. Pel protagonisme i pel golàs.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Suàrez. Final de temporada fluix.
L’INDULTAT. Dembelé. Pel desbordament i les ganes. Llàstima de la falta criminal que li han fet.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Ens ha permès veure els darrers 20 minuts d’Iniesta i Messi junts a l’equip. La sensació global és que l’equip es compensa amb les dues línies de 4. Porta oberta a Denis perquè demostri que realment pot ser a l’equip, tot i que el penalitza molt les finalitzacions de les jugades. Una pena que no hagin donat més minuts a Alcàcer.
7. EL RIVAL. 4-2-3-1. Equip ben compensat i molt ben posat damunt del camp. Es nota que estan jugant des de ja fa un temps junts i per cert; amb un cert adn Barça. I és que l’essència la va dur Eusebio. Formen un blog de sis jugadors molt potent. Mirant endavant sortida en blog amb rapidesa per les bandes sobretot amb moltes assistències enrere i amb centrada. Els hi falta remat!
8. LA POLÈMICA. Munuera Montero. Navas ha fer una entrada criminal a Dembelé que li ha costat la lesió. Hauria d’haver estat expulsat. Aquest home ha fet un arbitratge si més no desconcertant. El 13è col·legiat de la lliga i la veritat és que no ha estat al nivell.
9. LA VEU DEL SOCI. En el minut 80 el Camp Nou ha homenatjat Andrés Iniesta quan ha estat canviat. 10 minuts d’homenatge amb càntics dedicats al crack. El noi de Fuentealbilla s’ha assegut a la banqueta i amb llàgrimes als ulls ha assaborit els darrers moments com a culer. També s’ha aplaudit la trajectòria de 500 partits de Xavi Prieto de la Real Societat. Festassa gran a peu de camp i moment de clímax brutal amb les paraules finals d’Iniesta, l’entrega de la lliga i els focs.6
10. LA CAVERNA. Acabem amb 93 punts, a 13 punts de l’Atlético de Madrid que ha estat el segon i el Madrid a 17 el tercer. La diferència ha estat ben evident, fent bons partits contra tots ells. Recordar que només hem perdut un partit de 38. Lliga merescudíssima igual que la Copa arrasant el Sevilla.