APARTATS

17 de set. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:4). REIAL SOCIETAT 1 - BARÇA 2.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 4.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  REIAL SOCIETAT 1 – BARÇA 2 (Suàrez i Dembelé).


3. ‘EL ENTORNO’. A falta de futbol d’equips, les seleccions han pres el protagonisme futbolístic amb la lligueta classificatòria. Lo bo del cas és que foten els futbolistes als clubs i són ells els que en paguen les conseqüències. En aquest sentit, Busi ha fet repòs, però a la segona part ha estat necessària la seva presència. Mentrestant, la SER ha informat d’un escàndol amb André Cury, un representant de Neymar. Pel que es veu aquest paio hauria cobrat 6’6 milions d’euros pel traspàs al PSG com a comissió. Des del club afirmen que és mentida i que es querellaran contra el mitjà. En qualsevol cas la merda ja està tirada!
En un altre ordre de coses, la secció femenina de futbol ha hagut de suspendre el partit d’aquest cap de setmana per la baixa de la majoria de les seves jugadores per gastrointeritis.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? El canvi d’imatge d’Anoeta. Han tret la pista d’atletisme i han acostat les grades al camp de joc. Espectacular! Si de per si els seguidors donostiarres són persistents en l’animació, ara encara es nota més.
Abans de començar el partit han homenatjat a Agirretxe. El noi, com es normal s’ha dirigit a la seva gent en Euskera. Els qui l’escoltaven i tota la caverna de Madrid no s’ha hiperventilat. Curiós! Serà que només hi ha odi contra el català i Catalunya?
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 5è partit repetint els de davant. Semedo, Piqué, Umtiti i Alba en defensa. Mig per Roberto, Raki (fent de Busi) i Tiago i davantera per Messi, Suàrez i Dembelé. Primera part amb un equip sense ànima i en inferioritat numèrica a mig camp Lentitud en la circulació de la pilota i poca mobilitat. Passades inútils transversals i gens de profunditat. El gol d’ells en ha matat, en un nou error defensiu imperdonable a pilota aturada. Reacció de Valverde amb 2 canvis molt encertats que han donat nova vida al partit, fent que el Barça remuntés i un canvi, el de Vidal per Dembelé, que ningú ha entès i que ha trencat la bona dinàmica fins llavors. Si hem començat amb tres al mig fixem-nos hi com hem millorat amb Busi, Rakitic, Cou, la incorporació per banda de Roberto i les ajudes de Messi. Aquesta superioritat al mig ha alliberat Dembelé i ens ha permès fer més ocasions de gol. Fins al canvi del francès. Un menys per ells per defensar i aculats ens perdem.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Amb Ter Stegen ja que ens ha salvat el cul a la segona part amb unes magistrals intervencions.
-‘ERES MUY MALO’. Semedo. Dia rere dia està perdent la meva confiança. Potser li falta continuïtat de partits. Fins ara no ha aportat res!
-L’INDULTAT. Coutinho. És lamentable que l’entrenador el deixi a la banqueta i en el seu lloc hi posi Rafinha. És un jugador que mira endavant i és diferent. Ha de ser titular indiscutible!
7. EL RIVAL. Ha sortit amb 4-2-3-1 molt ben treballat en atac i 4-4-2 replegats en defensa. Han deixat l’esquerra lliure sabedors que Semedo no la pujaria (poc ho ha fet). Han tapat molt bé pel mig i ens han inutilitzat la banda més perillosa. Defecte que tenen: la sortida de porteria del porter. Dues jugades a pilota aturada i dos gols per males gestions. Bons canvis fets; els hi han donat noves ales en vistes del cansament que duia l’equip.
8. LA MOVIOLA. Han necessitat del Var tot i que algunes de les decisions preses ja s’havien pres correctament. Del Cerro Grande és un dels millors àrbitres actualment. Ara; va perdonar l’expulsió a Illarra per excessiva agressivitat.
9. LA VEU DEL SOCI. Em rebenta sobremanera veure com any rere any seguim sortint adormits al camp. Ens passa massa sovint i clar, si hi ha un equip efectiu, ens poden passar la mà per la cara. Ahir vam llençar mitja part per la finestra una vegada més. A Europa i amb equips grans no tenim res a fer amb aquesta actitud.
L’equip no està convencent i crec que en gran part és per la debilitat que demostrem sobretot quan les línies no fan la pressió adequada i hem de córrer enrere. No tenim lateral dret més enllà de Roberto; l’únic que dóna unes mínimes prestacions. Veurem quines prestacions dóna l’equip demà a la Xampions. No hem acabat la jornada de lliga anterior que comença la Copa d’Europa. Merda de drets televisius!
10. A LA CAVERNA. Doncs mira! Amb la tonteria tothom deia que el Barça no guanyaria ja que jugava amb la seva bèstia negra. I mira, el Barça ha guanyat i el Real Madrid s’ha deixat els dos primers punts a la Catedral. Per tant quedem líders en solitari. Mentrestant l’Atlético, València i Sevilla segueixen desinflant-se! Mentrestant, l’Espanyol s’il•lusiona posant-se quart havent aconseguit una meritòria victòria contra el Llevant i el Girona es referma en la categoria amb una victòria de mèrit contra el Celta.