30 de set. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:7). BARÇA 1 - BILBAO 1.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 7.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 1 (Munir) – BILBAO 1.

3. ‘EL ENTORNO’. Pancartes de Llibertat a la primera graderia, just dos dies abans de l’aniversari de l’1-O. Gran cridòria en el minut 17:14. Primer ‘independència’ després ‘llibertat presos polítics’ potser amb més intensitat encara. Màxima expectació amb l’absència d’Umtiti per lesió i sobretot amb el descans de Messi. 78.015 persones.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 150è partit de Ter Stegen amb el Barça, dels quals 62 els ha mantingut amb la porteria a 0. Suàrez sempre ha marcat contra el Bilbao; avui estadística trencada. Piqué ha fet de capità, després Busi i finalment Messi. Des de 2016 el Barça no encadenava tres partits seguits sense guanyar. Sumem dos punts de 9 possibles. Dos pals més per a les estadístiques.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. Ter. Defensa: Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; bon partit en general. Mig: Roberto (per Busi; perdut en defensa), Raki (galons), Vidal (creixent però lent encara). Davant: Cou (desequilibrant), Suàrez (el millor) i Dembelé (perdut). Primera part fluixa de l’equip especialment al mig del camp. Un dia més estem en inferioritat allà i ens han agafat l’esquena els cops que han volgut. Ens ha faltat intensitat, combinació i paciència bellugant la pilota. Primers 10 minuts brillants amb Cou de líder. Després ens hem diluït en l’apatia general. Segona part intensa; el que s’exigeix a l’equip, mirant endavant i intentant remuntar amb els millors damunt del camp i no deixant respirar el rival.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Suárez. Avui ha estat en tot; assistent, rematant i intens com sempre. Li ha faltat el gol.
-‘ERES MUY MALO’. Partit nefast en banda canviada de Dembelé. Porta unes jornades amagant-se, demostrant-se irregular, tot i que a la segona part ha estat millor.
-L’INDULTAT. Bons partits de Vidal al mig i Lenglet en defensa.
7. EL RIVAL. 4-2-3-1. Marca d’ú a ú que acaba deixant l’equip exhaust i pressió a dalt forta. Berizzo té molt clar com jugar al Barça. Ens han blocat el mig del camp amb cinc jugadors sabent que nosaltres no en posarem més de tres. Defensa ben apegada al mig i davantera pressionant fort a dalt. Es fa difícil superar aquestes línies però si es fa, cosa que el Barça ha fet alguna ocasió, ho han fet amb perill. Davant ho tenien clar; passada ràpida a l’espai per córrer agafant l’esquena als rivals. A la segona part no han tingut forces.
8. LA MOVIOLA. Jaime Latre. Minut primer i possible penal que no xiulen a Cou; encert. Fora de joc del Bilbao que no era i el gol ben donat, sense fora de joc. Ha anul•lat bé un gol al Barça. En general ha fet un bon arbitratge tot i que en alguns moments ha donat la sensació que era una mica esbiaixat en l’aplicació de la llei de l’avantatge.
9. LA VEU DEL SOCI. Primera part decebedora. No hi ha dret que en tres partits no aprenguem la lliçó. S’ha començat a sentir aquell run run al camp que denota que la paciència s’acaba. I pel que es veu a la directiva també en comencen a tenir els ous plens. Segueixo pensant que o reacció o fora.
10. A LA CAVERNA. Bé. A dalt tot continua igual. Barça i Madrid amb 14 punts, amb 13 el Sevilla, Atlético i Betis 12. Espanyol i Girons es mantenen il·lusionats amb sengles empats. Tot continua igual doncs! Lliga ben apretada. Els de darrere venen forts!