24 de set. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:5). BARÇA 2 - GIRONA 2

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 5.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 2 (Messi i Piqué) – GIRONA 2.

3. ‘EL ENTORNO’. Partit que ve en plena celebració de les festes de la Mercè amb una bona entrada al camp. S’ha fet un minut de silenci pels jugadors morts del Balonmano Granollers la setmana passada en accident.
En les converses per anar a jugar a Miami els jugadors d’ambdós equips s’hi han mostrat reticents. Jo m’hi negaria!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? El Girona ha guanyat el sorteig de camp, el qual, per cert, no estava al 100%. S’han detectat algunes clarianes a tres quarts de camp i sota les porteries i la gespa s’ha anat aixecant. Passen els dies però la gent al minut 17:14 ha seguit cridant ‘independència’ i han tingut un record per la llibertat.
No han provat massa els canvis de look a Messi i Piqué, el primer amb una barba nova i més minsa i el segon sense. Curiós que hagin marcat tots dos. L’argentí passa a ser el jugador estranger que més partits ha jugat en la lliga espanyola: 432.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. Diverses rotacions en el clàssic 4-3-3. Ter amb un partit complicat per ell però donant un bon rendiment. En defensa: Alba, Piqué (una mica fluix en defensa), Lenglet (bon partit; per Umtiti), Semedo (millor que altres dies; per Roberto). Al mig: Busi (capital), Arturo Vidal (correcte; per Raki), Artur (li falta anar endavant; per Coutinho). Davantera: Dembelé, Suárez i Messi, on no hi ha rotacions i amb intercanvis de posicions constants i llibertat de moviments, especialment de Messi i Suàrez. Fins a l’expulsió de Lenglet hem aguantat bé, tot i que hem estat massa estàtics. Després de l’expulsió, en una situació inexplicable, Valverde ha decidit esperar a la mitja part, total per treure a Dembelé, cosa que jo no hauria fet, per donar entrada a Umtiti. M’hauria agradat veure el francès i l’argentí al davant i asseure Suàrez. El Girona ens ha empatat. A la segona part hem tardat massa a donar entrada a Rakitic i Coutinho ja amb l’1 a 2. Han estat els millors moments del Barça, fins que les forces han defallit.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Coutinho. Ha aportat la diferència amb la seva verticalitat i xut des de la banda esquerra.
-‘ERES MUY MALO’. Suàrez. Segueix perdut, ‘fallon’ i a cada jugada busca la falta.
-L’INDULTAT. Arthur. M’ha agradat que no s’ha complicat la vida. Va sobre lo segur. Passada clara i segura. Li falta una miqueta d’arribada.
7. EL RIVAL. 3-5-2 molt ben posicionat en el camp i letal davant. Tres centrals i dos carrilers per banda que s’afegeixen en defensa o pugen a l’atac segons la conveniència. I dos killers al davant que solen crear molt de perill. Els hi ha faltat una mica d’ambició per anar pel partit. Un equip que pinta molt bé! Es situa sisè i fa justícia a la feina ben feta.
8. LA MOVIOLA. Gil Manzano. Tres targes en 15 minuts, dos pel Barça i una pel Girona per entrades fortes. Expulsió pel VAR per agressió de Lenglet mal interpretada. Jo crec que és un cop no intencionat. Minut 32 i partit condicionat. Podia haver xiulat alguna falta més a favor del Barça. En una d’elles ha fet enfadar tant a Messi que al final del partit ha negat la mà de l’àrbitre.
9. LA VEU DEL SOCI. No sé que pensar: si hem perdut dos punts i n’hem guanyat un. Vist el global quasi que em decanto, malgrat ser 10 durant una hora, per haver-ne perdut dos. Hem tingut ocasions suficients, pal inclòs de Messi, per guanyar el partit. La sensació es que amb els jugadors ‘titulars’ i posats amb lògica, tot i ser 10, hem jugat millor i potser mereixíem guanyar pels 22 xuts, el 70% de possessió i el 90% de precisió en les passades. Amb tot la gent no acaba d’estar convençuda amb l’equip.
10. A LA CAVERNA. S’apreta de nou la lliga. Barça i Madrid empaten en el lideratge, tercer queda el gran Alavès d’Abelardo, seguits de Celta i Atlético, abans del Girona, amb l’Espanyol fent un bon paper a Madrid i quedant vuitens en la classificació. Jornada de molts gols: 33. Apassionant!