APARTATS

19 de set. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. XAMPIONS (J:1). BARÇA 4 - PSV 0.


1. COMPETICIÓ. Xampions.  Jornada 1.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 4 (Messi 3 i Dembelé) – PSV  0.


3. ‘EL ENTORNO’. Alba, després del partit de lliga, ha estat preguntat pel tema de jugar als EUA. Contundent ha dit que a ells no se’ls ha consultat i que és una cosa de club. Tens tota la raó noi; viatge llarg inútil enmig de la temporada que trenca la dinàmica de la setmana. Igualment la gent de Girona s’ha manifestat en contra de la decisió en el partit del dilluns.
Mig camp buit avui en aquest horari de bojos a les 19h de la tarda. A mesura que ha anat avançat el partit s’ha anat omplint fins assolir els 73.462 espectadors. Majoritàriament, la gent preguntada ha dir que és una animalada i més entre setmana. Però no hi ha res a fer; les teles manen i tenen la paella pel mànec ja que són els que paguen. Així és que socis: no us tenen per a res!
L’entorn ha vist perplex com de nou citaran a declarar a Sandro Rossell per blanquejament de diners. Potser aquest senyor era un ‘pajaro’!
Homenatge a Tito Vilanova que ahir hauria complert 50 anys! Descansi en pau!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 103  gols de Messi i 8è hat trick de Messi a la Xampions, 42è de la seva carrera. En el gol de falta que ha llençat Messi, Lozano s’ha posat de genolls darrere la barrera per si l’argentí tirava per terra la pilota. Curiós! Enguany el Barça duu 7 gols a pilota aturada.
M’ha cridat l’atenció que en la roda de premsa prèvia, es preguntés a l’entrenador del PSV Marc Van Bommel -ex Barça- per quan va ser al Barça i per la seva relació, suposadament dolenta, amb Iniesta. L’home s’ha mosquejat, clar!
Aquests holandesos que van al futbol estan bojos. Ahir abans de començar el partit la van liar pels carrers adjacents al camp amb una batalla campal sense mirament amb altra gent. Són uns impresentables i no haurien de deixar-los sortir del país.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. El Barça ha sortir amb el suposat equip de gala -que tots ens sabem memòria- demostrant l’entrenador que a la Xampions no s’ha d’estar per hòsties; a veure si n’hem après! El més important però és que l’equip ha sortit endollat des del primer moment i no ha calgut un sobresalt per fer-lo reaccionar. Hem tingut possessions llargues de pilota tot i que una mica infructuoses ja que ells estaven molt ben posats, i fins que els han aguantat les forces ens han tapat bé Messi i Cou; les claus de la diferència. Fins que no hem fet el segon gol autocomplaença inútil que ens podia haver costat un disgust. Amb el gol de Demebelé s’ha acabat el partit.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Amb Messi. Ahir sense fer un gran partit hi ha estat pilota aturada, amb un golàs de combinació, un altre que pesca per allà i assistint. El millor del món sens dubte! Valverde ha dit d’ell: ‘Messi convierte algo rutinario en extraordinario’.
-‘ERES MUY MALO’. Umtiti. Porta uns dies com embogit. Des de l’estiu l’home està una mica alterat i en les imatges se’l sol veure desafiant amb els rivals i faltant-los al respecte. Ahir el van expulsar i no podrà jugar el proper partit. Li anirà bé per reflexionar una mica.
-L’INDULTAT. Dembelé. De moment m’està semblant el jugador més regular de la temporada davant i és que marca quasi sempre! Benvingut! El gol d’ahir és antològic. Té una gambada increïble i un xut inversemblant. Ens esperen tardes de glòria!
7. EL RIVAL. L’entrenador tenia molt clar que havia de fer al Camp Nou. I ho ha fet bé fins que la força ha abandonat els jugadors. Bona col•locació en defensa i verticalitat davant. Calia aturar Messi i Cou per frenar la creativitat i la diferència i durant molta estona ho han fet. Al final s’han vist desbordats per un Barça molt efectiu que fins i tot podia haver fet un cinquè gol de peus de Suàrez.
8. LA MOVIOLA. Anastasios Sidiropoulos ha fet un bon arbitratge.
9. LA VEU DEL SOCI. Partit millor que els anteriors de lliga en el debut a la Xampions, tot i que amb moments de baixó habitual en l’equip. Es veu molt la Xampions per molt que Messi ens pugui il•lusionar i ha equips demolidors a Europa sobretot. Florentino ha dit que vol jugar i guanyar la final de la Xampions al Wanda i contra el Barça. Anem-hi pensant!
10. A LA CAVERNA. Demolidor debut culer amb 4-0. Quedem líders després de la victòria de l’Inter contra el Totenham. El que vaig dir al començament. Són ells els que ens han de témer i no nosaltres a ells. Això no vol dir que els hi hem de tenir un gran respecte. L’equip anglès, que era el favorit, ahir va perdre. I és que amb aquests 4 equips de grup pot passar de tot. Nosaltres hem de lluitar ser els primers. Així el que faci la resta ens importarà poc! De moment doncs líders, seguits de l’Inter, Totenham i PSV.