APARTATS

26 de set. 2018

FESTES DE MISERICÒRDIA 2018


Coincidint amb les fuetades finals de l’estiu i l’arribada de la Tardor, les festes de la nostra patrona han tingut lloc, oblidades com sempre i eclipsades per les festes de les capitals catalanes més importants. I és que la pobra Misericòrdia queda eclipsada per santa Tecla i la Mercè. No obstant, les reusenques i els reusencs, hem pogut gaudir d’uns dies i d’uns actes on, de nou, la ciutat agafa un ànim diferent. És un goig veure carrers i places plenes de gent en els diferents actes organitzats. Jo us vull fer cinc cèntims dels moments que hem gaudit. 


El dissabte abans vam viure la trobada de gegants que després de la pluja es va poder celebrar, tot i que més tard d’hora, pels carrers de la nostra vila. Sobta veure aquelles grans figures dansant per la Prim quasi de nit; calia aprofitar la treva de la pluja. 







El segon momentàs - per mi el millor- va arribar amb el Concert a la plaça Llibertat de ‘SAU 30’. Una oportunitat única de reviure les cançons provablement d’un dels millors grups dels anys 90 de l’anomenat rock català. Amb les seves cançons visquérem grans instants en la nostra adolescència, que en el concert revisquérem i que ens emocionaren. Prèviament, havia tocat en Joan Masdéu, fent una repassada als seus grans èxits al llarg de la seva carrera.






Així assolírem el cap de setmana i el pont de la Misericòrdia. I és que al caure en dimarts la festivitat, molta gent va aprofitar per fer pont i sortir de la ciutat. Als carrers la veritat és que es va notar una mica. Doncs bé, el dilluns va ser nit de revetlla. Al vespre hi va haver la Ruta del Masclet pels carrers del centre, un dels actes amb major afluència de jovent. 










Havent sopat, es va poder assistir a les diferents festes que hi havia organitzades a la ciutat. Nosaltres veiérem l’Orquestra Nova Blanes la Llibertat i la Ghetto a la plaça Anton Borrell.




Així vam arribar a la Diada de la Mare de Déu de Misericòrdia. I cap al Santuari a peregrinar. Primer van fer la missa en el seu honor, concelebrada pel Senyor Bisbe Jaume Pujol i amb el cor de l’Orfeó reusenc. De les matinals a l’esplanada del Santuari més fresques que es recorden. 
Temps per anar a posar un ciri a la Verge i retre-li el nostre humil homenatge. Exhibició i ofrena floral de la banda de cornetes i tambors, i a esperar el  seguici. 







A partir de les 11h tots els elements del seguici van iniciar la baixada passeig avall. La vista des de dalt de la placeta de la rotonda del santuari és impressionant. Veus tots els elements sobreposant-se l’un darrera de l’altre, com en una ‘lluita’ per voler sortir a la foto. Mulassa, Drac, Lleó, Víbria, Basilisc, Gegants, Carrasclet, Àliga i els Xiquets de Reus al fons fent castells. Pell de gallina, la veritat. 


























Arribats tots ells a l’esplanada ens van oferir les seves figures i els seus balls, tot retent el seu particular homenatge a la nostra patrona que com diu la llegenda, va salvar la ciutat de la pesta. Per això Mare us cantem allò de:
‘Puix sou Vós la nostra Mare
i ho tenim a gran honor,
Verge de Misericòrdia,
mireu-nos amb ulls d’amor’