APARTATS

27 de set. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:6). LEGANÉS 2 - BARÇA 1

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 6.
2. MARCADOR i GOLEJADORS: LEGANÉS 2 - BARÇA 1 (Coutinho).


3. ‘EL ENTORNO’. Indignació entre la culerada per ser el nostre equip la primera víctima del VAR arran de la mala interpretació que en va fer l’àrbitre de la suposada agressió de Lenglet. Per rematar-ho hem vist que li han ratificat un partit de sanció. Lamentable!
Al llarg d’aquests dies, una altra discussió ha estat damunt de la taula; si tenim banqueta i recanvis amb garanties per anar fent rotacions.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Sacada d’honor de l’actor Jesús Lago i ple a Butarque. Primer partit jugant de groc, que no ens ha dut precisament bona sort. Més números; Messi suma el seu partit 700 i el Barça trenca una ratxa sense perdre de 48 partit. La història el deixarà per darrere de Butragueño (50) i Iniesta (55) . I una darrera dada: al Barça mai li havia remuntat el cuer un partit.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3 amb tres canvis puntuals. Ter (en els gols venut). Defensa: Roberto (bon partit; per Semedo), Piqué (lamentable), Umtiti (maleducat), Veermalen (descol•locat; per Alba). Mig: Busi (aclaparat), Rakitic (lògic), Cou (el millor). Davant: Dembelé (ofegat), Munir (bons moviments; per Suárez) i Messi (20 minuts ha jugat).
Primera part acceptable amb bons 18 minuts. Com sempre ha faltat el segon gol. Línies juntes, possessió i control. Desastre de segona part. En 68 segons l’equip ha encadenat dues cagades imperdonables i ha encaixat dos gols penosos. El més lamentable però ha estat veure Valverde amb les mans a la butxaca impotent sense saber que fer i cap mena de lideratge damunt del camp. Ah; i a la roda de premsa a tocar el violí. 7 gols encaixats en sis jornades. L’any passat foren en tota la temporada.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Amb Coutinho. És l’únic que s’ha posat l’equip a l’esquena i ha donat la cara durant tot el partit. I a més ha marcat un golàs. Així aconsegueix el seu 12è gol des de que va arribar al Barça.
-‘ERES MUY MALO’. Piqué. Capaç de fer una bona primera part i fer el ridícul a la segona amb errors de posicionament i en la passada. Necessita uns dies de reflexió!
-L’INDULTAT. Rakitic. Entre ell i Cou han donat un cert sentit al partit. Li ha faltat mirar més endavant.
7. EL RIVAL. 5-4-1. Era molt evident el seu plantejament. Tancar-se i aprofitar alguna cursa de les que tindrien agafant la nostra esquena. I així ha estat. Ben tancats al darrere, amb tres centrals i el mig molt apegat a la defensa per avortar-nos el nostre joc de l’embut de caure sempre al mig. Ens han sabut tapar molt bé les bandes, amb ajudes de dos o tres jugadors. Han jugat amb una intensitat que ha esmorteït les nostres ‘ballarines’.
8. LA MOVIOLA. Undiano Mallenco. En la seva línia mesquina de deixar jugar, ha permès un joc força violent, afavorint el joc de la patada i la destrucció del Lega. Ha tingut la barra de descomptar solament 3 minuts amb el munt de temps que han perdut els ratllats.
9. LA VEU DEL SOCI. Ja es veia venir que l’equip no convencia amb el joc que feia. És la crònica d’una mort anunciada. El més trist però és veure l’entrenador vençut sense recursos. O reforcem el mig del camp amb un jugador més, més enllà de Messi, i juguem més juntets o ens passaran la mà per la cara qualsevol. Deixem-se de punyetes i tornem al 4-4-2 i potenciem lo bo que tenim. Necessitem un doble pivot, una ajuda per Busi, dos creadors que amb Messi poden ser tres i un davanter. Partit lamentable!
10. A LA CAVERNA. Sort que el Madrid també ha fet el ridícul tot i que amb un rival de major entitat com és el Sevilla. La classificació s’estreny més. Atlético i Alavés amb 11 punts i 10 Espanyol i Sevilla. El Girona queda amb 8 punts després de la derrota vers el Girona