APARTATS

20 de març 2022

CRÒNIQUES FUTBOLERES. MADRID 0 - BARÇA 4.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

Lliga. Jornada 28.

MADRID 0 - BARÇA 4 (Auba 2, Ferran, Araujo).



2. EL TITULAR: ‘EL TITULAR: ‘El Barça de Xavi humilia el Madrid al Bernabeu’

3. LES CLAUS DEL PARTIT.

BARÇA.

-El Barça ha sabut aprofitar el desordre blanc. La clau per mi ha estat la seva inferioritat a mig del camp. Nosaltres acumulaven quasi 5 jugadors de manera que sempre en quedava un o dos de lliure en les marques ja que ells només comptaven amb dos o tres jugadors (Casemiro, Kroos i Modric a vegades) Aquest solia ser Dejong o Pedri. Rebien sols es giraven i podien habilitar a banda o al mig. Per banda Ferran i Dembelé han estat letals igual que Auba que les ha ‘enxufat’ com mai. 14 tirs dels quals 10 a porteria.

Hem avançar molt l’equip perquè ells tinguessin menys espai i menys temps per pensar. El fet de posar Araujo darrere ens ha permès solidificar millor la defensa acabant sent una mena de tercer central gràcies a les ajudes dels del mig i de Dembelé que feien de laterals. M’ha agradat molt veure col els centrals nostres s’anticipaven als blancs.

Hem tingut molta pilota (60%) i l’hem mogut amb paciència i amb molt de criteri i precisió (90%) partint de la base del triangle de passada de Cruiyff; amb dues opcions de passada sempre. Hem estat solidaris i hem tingut una mobilitat increïble. 

RIVAL.

-La baixa de Benzema els fa vulnerables en atac. Tenia clar que sense ell al davant el Madrid era menys perillós. Ancellotti no ha aportat cap solució a la baixa, al contrari ha fet més vulnerable l’equip ja que els ha descol•locat, sobretot a Modric i Valverde. Sense Benzema Vini ha anat perdut. No ha trobat mai espai.  No han tingut pilota ni ens han creat un perill real perquè no els hem deixat jugar en cap moment. Han volgut jugar amb tres darrere i els hi hem fet el quart gol. Només amb el tram final, amb el Barça caminant, han creat un perill infructuós. Sort n’han tingut de Courtois que els ha salvat de més humiliació amb aturades letals. Lamentable Madrid! 

4. LA CARA I LA CREU. 

Em quedo amb el gran joc coral de l’equip però vull destacar tres jugadors. Darrere Eric (estabilitat darrere), al mig Dejong (saber veure on hi havia la superioritat) i davant Auba (pels gols). Increïbles!. La creu avui la dono pel conformisme del final. Avui era el dia per fotre’n 6 

5. LA MOVIOLA. 

Martínez Munuera. Podria haver ensenyat més targes per certes entrades dures com les de Casemiro que és un destraler. En el gol que dóna el VAR excel•lent! No li ha tret a Vini una tarja per simular penal.

6. PER RECORDAR. 0-4 al Bernabeu. Primera victòria allà de Xavi i dos gols més d’Auba. Genial!

7. LA VEU DEL SOCI. S’han sentit més els aficionats culers que els blancs i és que ha estat apoteòsic. Gran Barça i gran victòria. No guanyarem la lliga però avui els hem humiliat. Que n’aprengui Pochettino i el PSG de com s’és superior al Madrid: amb la pilota i amb futbol, no des del sofà i la barra del bar. S’ha de fer un equip, no es pot viure de les estrelles!