APARTATS

4 de maig 2022

PONT DE MAIG A GIRONA 2904-020522



Girona enamora! És el que sento i en temps de primavera més i en temps de l’Strenes més encara. Tota aquesta zona té un munt de festivals musicals únics i molt recomanables. En dono fe de tres: l’Strenes de Girona, l’Acústica de Figueres i el Festival de Música viva de Vic. Doncs bé; el tió d’enguany ens ha portat a la capital de l’Onyar i a la terra de les mosques per gaudir del cap de setmana del Pont de Maig. Senzillament únic!

DIVENDRES 290422 CONCERT DE DORIAN



Just plegar hem agafat el camí del Gironès. Llàstima de les retencions de la zona de Barbera i de la Roca que ens han fet demorar l’arribada. A tocar de les 20h fèiem entrada per la Devesa per endinsar-nos a la zona del Barri Vell, a tocar de Sant Pere de Galligants.

Ens ha rebut la família que porta el Little Home apartaments. Ens han fet entrega de les claus d’aquest magnífic apartament increïblement situat entre Galligants, sant Fèlix i Sant Narcís. Presenta un menjador ampli amb balcó amb una cuina suficient i una habitació amb un llit enorme. Impecablement presentat! Tenen servei de pàrquing a la vora. Preu final: 342,24€.

Temps justet per desfer l’equipatge i col•locar-lo als armaris. Soparet al menjador, canvi de roba i cap al concert. Vam haver de tombar mig barri vell per poder fer cap al carrer de la Força, la zona d’entrada a l’esplanada de la catedral de Sant Narcís. Ens va tocar baixar per les escales de la catedral (escenari de Joc de Trons) ja que ocupàvem les localitats de la fila 15.

A quarts d’onze ha començat a sonar la música. Els Dorian han pujat a l’escenari amb aquest impressionant entorn, amb les escales plenes i la façana de la catedral il•luminada. El grup ha fet una repassada dels temes principals dels seus discos, posant especial èmfasi en la presentació del seu darrer treball ‘Ritual’. Un treball que realment sorprèn més escoltant-lo en directe que en disc. Dues hores realment apassionants que hem començat asseguts damunt dels coixinets incòmodes que posen a les escales i que hem acabat drets ballant i saltant. Un goig poder tornar a gaudir d’aquest imponent directe tres anys després d’haver-los escoltat al FIV a la plaça del Mercat de Vic. Tres anys que a ben segur que han canviat les vides de moltes persones.

Acabat el concert hem baixat fins a la plaça de la Independència. Ens hem assegut a la terrasseta del Cafè Royal per deixar que la nit ens acabés d’amanyagar amb la seva màgia. Un mojito i un margarita hi han posat de la seva part (preu: 16,20 euros).

Les imatges del divendres 










 


DISSABTE 300422 TOMBANT PER GIRONA



Ens hem llevat tard! Hem descansat bé! Bon esmorzar i al carrer! El dia s’ha llevat tapat tot i que feia calor. 

Hem baixat cap a sant Feliu. De camí hem trobat el peu de sant Fèlix i el carrer de les mosques. Hem traspassat l’Onyar pel pont, no sense abans passar a la vora de la Lleona i encara que de sota veure-li el cul (tradició gironina), abans tocar-li. 

Ja a la Devesa hem voltat per la bonica fira (27a ja) pel dia de la terra. En ella, a banda i banda del passeig, estands amb productes vinculats amb la terra ens han rebut amb el temps canviant. Botiguetes de sabó, cervesa artesana, samarretes, planter, vestits, joies, penjolls...

Després hem baixat cap a la plaça de la Independència caminant per santa Clara fins al pont de Pedra. A la Rambla hem fet el vermut a redós de les arcades velles, al Bar Cataluña. Dos birres i patates (7,90€). Amb tot se’ns ha fet l’hora de dinar. Havíem reservat al Ragolta, just a la placeta de Galligants. Hem dinat al carrer a la bonica terrasseta. De primers amanida de favetes i foie i espàrregs trigueros a la planxa. De segon, botifarra i entrecot. Hem degustat un gran vi: Montrodó (preu: 64€). Just al punt d’un quart de tres el temps ha canviat i ha començat a ploure. Sort en teníem de la pèrgola que ens havien muntat. A la que ha parat hem anat cap a l’apartament per fer una bona migdiada, mentre a fora anava plovent.

A mitja tarda, hem tornat per la zona de Galligants, per moure’ns pel barri. Hem descobert la muralla del sector nord. Hem pujat per l’accés fins al Mirador de Santa Llúcia, des d’on la vista de la vila és impressionant amb el campanar de Sant Pere, la Catedral i el sant Fèlix.

De tornada ens hem aturat una estona a la plaça de sant Pere on des de mig matí se celebrava un certamen de reggae en directe punxant amb vinils. 

La tarda l’hem acabat a l’Ateneu 24 de juny amb el brillant concert de la Nicole Brown i el seu trio. Música en directe sempre agraïda amb caixa solidària a l’entrada (pagues el que consideres oportú pel concert). Una repassada amb una barreja interessant de soul i bossa nova, amb altres molts temes actuals improvisats. Dues cervesetes ens han acabat de fer entrar en el concert (5 euros).

I cap a sopar i a descansar!

Les imatges del dissabte 



















DIUMENGE 010522 ALCARRÀS



Amb la tranquil•litat del matí i el dia aixecant-se més clar i net que ahir ens hem llevat amb la música de Dorian als altaveus.

Hem pujat cap a la Catedral de Sant Narcís per assistir a la missa major a les 11h i el cert és que ha estat ben maca, sobretot perquè ha estat cantada amb cançons en llatí i per la gran solemnitat. Evidentment que l’entorn hi ha posat la resta i és que la catedral de Josafat és imponent. És la nau més ampla del món amb quasi 23 metres. Té una sola nau enorme no només en amplada sinó en altitud. Pel que es veu començà en l’estil romànic al segle XI, passà pel

gòtic català i s’acabà ja al segle XVIII. Està dedicada a la Verge Maria.

Des d’allà hem pujat per la zona de darrere de l’absis de la Catedral per accedir als jardins de la Francesa. Posteriorment hem baixat fins els banys àrabs pel passeig arqueològic. No cal dir que les vistes de la catedral i de la muralla, així com de Galligants són increïbles i més en un dia clar i calorós. 

Llavors s’ha fet l’hora de dinar. Hem baixat fins a sant Fèlix i hem dinat al Cul de la lleona, un lloc petitó i agradable. De primers amanida de cabra i verduretes saltejades. De segons salmó a la planxa amb salsa eneldo i cachopín farcit. De postres maduixes i braç de gitano amb xocolata (43,10€).

El primer tram de la tarda l’esperàvem amb molta il•lusió i és que vam agafar entrades per veure l’estrena de la peli ‘Alcarràs’. Ho vam fer als cinemes Albèniz i la veritat és que ha valgut moltíssim la pena. Amb raó ha guanyat el lleó d’or de la Berlinale. És una obra feta amb una gran sensibilitat i una enorme bellesa. Totalment d’acord amb la reivindicació i és que s’està deixant de la mà de déu la pagesia. Dues hores més tard hem sortit convençuts que farem el que convingui per conservar tot el patrimoni agrícola que tenim per dignificar la feina que els nostres avantpassats van fer i seguit significant el seu treball. Pres justos per a la pagesia!

Un altre tomet per la zona de la plaça del Vi i les seves arcades, comprar uns xuixos (2 x 3€) a la Pasteleria Montserrat i un pa artesà brutal (3,20€) al forn de Sant Feliu i cap a casa a sopar i a veure el Barça com patia però guanyava davant del Mallorca. 

A tocar de la mitja nit, amb una lleugera pluja fina he volgut recórrer en el silenci de la nit els carrers d’aquesta meravella de ciutat. La veritat és que val molt la pena. A més, com que no hi ha gent en pots gaudir amb més tranquil•litat i amb tota la seva potència. 

Les imatges del diumenge































DILLUNS 020522 TORRE GIRONELLA



Havent esmorzat hem fet l’equipatge i ens hem acomiadat de l’apartament Little Home, en el que hem estat ‘de lujo’.

Abans d’abandonar la ciutat hem fer un darrer tomet pujant per la pujada de Sant Domènech per acabar fent cap a la Zona dels alemanys i accedir fins al mirador que t’ofereixen les torres i el tram de muralla conservada. El colofó la torre Gironella. Darrera vista cap a la catedral, baixada apoteòsica per les escales de la mateixa i ara si comiat de Gerunda amb moltíssima recança. Tenim molt clar que repetirem! Segur!

De tornada hem agafat l’eix camí d’Igualada on ens hem aturat per dinar al Nexus (25 euros). Hem assaborit un plat combinat de llom, patates, amanida i ou i una meravella d’entrepà de llom, pernil i pebrots. La mar de bé tu! Llavors hem tombat pel centre d’aquesta vila al mateix temps que la pluja ha anat agafant el protagonisme, fet que ens ha fet tornar al cotxe i posar-nos en camí. El que hem vist de la vila ens ha agradat molt! Emplaçada queda per tornar-hi amb major profunditat! 

Les imatges del dilluns










Igualada