APARTATS

24 d’abr. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA 18-240416



INTERNACIONAL
La Merkel visita els refugiats. Ha estat una mera operació de màrqueting i de neteja de la imatge d’Alemanya i de la seva líder. És evident que Europa i Alemanya no s’estan comportant dignament en tota aquesta crisi de refugiats. I ara fins i tot l’Obama n’ha elogiat la seva posició. Segueixo pensant el mateix que fa unes setmanes. Primer el que hem de fer es tractar aquesta pobra gent com a persones que fugen de la barbàrie i en segon lloc deixar-nos de collonades i acollir-los als nostres països sense més condicions. Aquí noi, tothom hi suca pa; en Donald Trump, candidat a la nominació presidencial als EUA pel partit republicà, la va titllar de “boja” per la seva política en la crisi dels refugiats. Imaginem la situació: el més gran boig i impresentable de la història i futur president dels EUA critica la primera ministra alemanya per ser massa flexible. És el summum de la incoherència. Som persones... no ho hem d’oblidar!

Mor Prince als 57 anys. L’han trobat mort i com sempre l’especulació ha començat a rodar tranquil·lament. Ens marxa un altre crack de la música massa prematurament. Michael Jackson, David Bowie... la música s’està quedant orfe i a ningú se li escapa la raó. La gent no és babaua. Sap que aquestes dones i aquests homes per aguantar les exigències de la vida que porten necessiten alterar-se els cossos amb drogues i altres merdes. No serà el primer ni el darrer que es treu la vida voluntària o involuntàriament però amb un excés. Recordar l’Elvis, la Marilyn... Una llàstima! Ens pot agradar més o menys l’estil però és una pèrdua irreparable, un foradet en el món de la música que quedarà buit

Isabel II compleix 90 anys. Un exemple a la inversa de deixar pas a les noves fornades. Ja em diran que fot aquesta dona amb el seu maridot al tron. Que abdiquin home i deixin pas als néts! Falta frescor a algunes Monarquies! No obstant jo aprofitaria i eliminaria la Monarquia ja posats a fer i així estalviar un gasto més als contribuents britànics en aquest cas. I és que aquest és el tema. Un fet que s’ha perpetuat al llarg de la història i pel que mai ha estat el poble consultat! Si més no que deixin decidir els ciutadans si volen reis o no.
Paralització de la llei d’universitats del 3+2. Alguna cosa coherent. Sembla que s’han adonat de l’error i s’ha fet un pas enrere. I és que entre unes coses i les altres cada vegada s’està tornant més elitista això d’estudiar entre els preus i els plans. Està bé que vulguem un sistema on hi tinguem la gent més preparada però la reflexió ens ha de fer anar més enllà. No podem omplir la societat de gent que fa cicles ja que llavors l’over booking serà allà. Falta una punt de coherència en tot plegat. Ah; i no podem oblidar a tota aquella gent que deix els estudis! Uns temes massa seriosos i pels que caldria una reflexió ben profunda.

Eliminen els cafès de càpsules a Hamburg. Alemanya pionera europea. Doncs bé que reparteixin cafeteres Oro Ley i facin el cafè de tota la vida. La raó argüida  és perquè són de difícil reciclatge. Molt em temo que les empreses pel que vetllen és més aviat per una reducció dels costos.

La música digital ja recapta més ingressos que el format físic. Era d’esperar que la música en format digital revolucionaria el sector. Hem passat d’haver de comprar-nos discos sencers a seleccionar les cançons que comprem. Què fa falta més? Doncs que la gent tingui més maneres de poder escoltar la música per veure si t’agrada o no o després se la pugui descarregar. Falta molt arribar a les gent més gran; els perdem en el camí. El meu procedir ha canviat ben clarament. Jo ara primer escolto la música en diverses plataformes com Spotify, You tube. Entro a les pàgines dels grups i em descarrego els continguts que es poden descarregar de manera gratuïta. Intento fer-ne la màxima promoció a les xarxes amb tuis, likes, seguint i amb compartiments. Llavors vaig als concerts i no em dol pagar i allà mateix em compro els cd’s en físic que m’agraden.

NACIONAL
Govern Espanyol. Davant de falta de grans notícies discussions entre els partits. Una enquesta ha desvetllat que una coalició entre Podemos i IU seria la segona força a Espanya. Per l’esquerra aquesta podria ser una clau de vota per desencallar el procés. Semblen condemnats a comprendre’s i ambdós líders semblen molt ben preparats i amb mires ben obertes, Ii no de la vella escola i amb velles maneres. Cal joventut i amplitud de mires sinó això semblarà 4 burros que van a la seva sense atendre’s els uns als altres. Mentrestant, Rivera ha proposat una gran coalició dels tres grans partits (PSOE, C’s i PP) apartant-se els tres líders actuals. Si si; ja et fotran; aquí pocs volen baixar de la poltrona. Ja m’agradaria que els líders espanyols tinguessin la meitat de dignitat que va tenir l’Artur Mas. No crec que això passi en aquesta Espanya i amb aquest PP corrupte i immòbil.  Ells a la seva; apoltronats, a defensar els corruptes i sense moure’s ni un pel. Així s’entén que Rajoy hagi culpat PSOE i C's de provocar unes noves eleccions a l'Estat. Segueix amb una miopia galopant; o plega o eleccions. I com que coneixem el personatge; eleccions.

La llei de pobresa energètica evita 32.000 talls de subministrament. Una gran llei per fer més justa i digna aquesta societat acostumada als desnonaments i les injustícies socials. Com dic: primer les persones!
PP corrupte. El jutge demana que s’imputi Rita Barbera per blanqueig de capitals. Per molt que el PP vulgui mirar cap una altra banda, els casos de corrupció van en augment ja sigui amb targetes black, moneders, suborns, tràfic d’influències... Segur que hi ha gent legal dins del PP però no poden fer com si no passés res. Aquesta setmana dos han estat els casos. El de la Rita per tots els afers vinculats a València i el ja ex ministre Soria. Aquest últim, abandonat pel PP, ha decidit plegar. El més bo del cas és que a la seva terra ha estat rebut com una mena d’heroi. També ens ho hauríem de fer mirar això. Per cert que fins i tot el Madrid cf comença a ésser esquitxat per casos sospitosos. El vicepresident Eduardo Fernández de Blas hauria tingut empreses pantalla. Ni un pam de net!

Manos Limpias podrà seguir amb el cas Noos. Malgrat la investigació que s’ha començat entre el sindicat i Ausbanc deixen que se segueixi amb la pamema del cas Noos. Pel que es veu, seguint la línia marcada pel seu líder Miguel Bernad, s’hauria demanat a la Infanta que es retiraven de l’acusació per una quantitat de diners. L’advocada, la rossa dels tribunals, la Virgínia López diu que ha quedat al·lucinada amb la implicació i que ella no sap res. Tenen les corrupteles al costat de casa però no se n’adonen. Va home va! A qui voleu enganyar?

Reunió de Rajoy i Puigdemont a Madrid. Cordialitat, bla, bla, ble, ble... i què? N’hem tret l’entrellat. Bones paraules si; clar, només faltaria que s’insultessin. Bones intencions... també. En Puigdemont però va parlar dels dracs que ha de vèncer Catalunya. Hi haurà entesa? No. Fins que no hi hagi una negociació o una xerrada de tu a tu no. Necessitem sentir-nos sense inferioritat davant del govern espanyol. Ja que sinó seguiran passant-nos la mà per la cara i repartint-nos les molles. Sort en tenim que ara sembla que definitivament les comunitats van a una per plantar cara en aquest cas a Montoro. Estic content perquè València, la setmana que ha recuperat la Festa per la Cultura després de 16 anys de prohibicions, les Balears i Catalunya remen en el mateix vaixell en contra de les mentides i de la política de Montoro.

CATALUNYA
Barcelona. Colau fitxa Pere Macias per gestionar el tramvia. De pedra es van quedar molts de l’antiga CIU en veure el fitxatge però bé, si és la persona més competent per desenvolupar aquesta tasca endavant. Al mateix temps s’ha aconseguit fer un front comú per pressionar a Espanya perquè doni més diners pel transport metropolità de Barcelona. I és que és una evidència que hi ha una manca d’inversions a casa nostra impressionant i més en una de les ciutats més importants del sud d’Europa. Però Espanya segueix entestada en donar majors subvencions abans a altres territoris per fer AVES fantasma abans que donar-los a Catalunya. El El Govern creu que la nova ofensiva al TC «reforça el full de ruta» independentista. El govern espanyol no afluixa i envia tres lleis catalanes més al Constitucional. Per si es volia tenir una entesa amb aquests “pàjarus”. Fresquet, fresquet! Xiulada himne espanyol. L’Audiència Nacional reobre el cas de les xiulades a l’himne espanyol. Molt beeeéééé! Aquesta és la línia per ser independents més aviat!
Plataforma per la llengua. Una rosa dels vents humana per reivindicar el català com a llengua comuna s’ha fet avui al Born. Més accions i no tants actes reivindicatius. La gent vol passos en ferm i que li expliquin persones serioses que és el que han de fer. Hi ha molta gent que n’està farta d’actes folklòrics. Les pomes amb l'estelada, la darrera moda del màrqueting independentista. Aquí s’aprofita tot en el mal moment. Bona iniciativa!

Política. ERC rebutja una llista única perquè les espanyoles no seran un plebiscit. Mas alerta que el procés està «a prova dels atacs de fora i les febleses des dins». L’estratègia que està seguint en Jonqueras és molt clara. El desgast que es té essent al govern no vol que es vegi tant reflectit en les eleccions. JxSi en molts moments trontolla, igual que els pactes amb la Cup, tanmateix, com he dit altres vegades, ens equivocarem si el nostre horitzó és el 2017. I sí; tal com diu en Mas el procés està a prova pel de fora i pel de dins.
Atemptats Brussel·les. El reporter del Periódico Marc Marginedas recorda que quan el van segrestar Najim Laachraui era el carceller amable. Fot la pell de gallina el testimoni. Realment és colpidor i deix ben evident que els terroristes poden ser qualsevol d’ells i que són capaços de qualsevol cosa.

Productes Menstuals. Manresa aprova una moció per donar més informació dels productes menstruals a petició de la Cup. Falta un munt d’informació sobre la sexualitat i en el cas de la dona de tots els elements que la poden ajudar en el tràngol de passar la regla. La informació que es consulta per internet no és massa fiable i aquestes noies i nois no acudeixen sovint a explicar les seves inquietuds menstruals als pares. Per això crec que és imprescindible una bona campanya escola a escola, porta a porta de tot el que calgui

Sant Jordi 2016. Víctor Amela en ficció i Sergi Pàmies en no ficció triomfen per Sant Jordi en català: "La filla del capità Groc" i "Confessions d'un culer defectuós", els llibres més venuts. Empar Moliner i Carles Capdevila, en segon lloc de cadascuna de les categories. En castellà s'imposen "La chica del tren" de Paula Hawkins i "La magia del orden" de Marie Kondo. Un sant Jordi festiu que va caure en dissabte i que la pluja va deslluir la tarda. Es van vendre menys roses. I una reflexió; una llibreria menys cada dos dies. Del 2013 al 2014 es va passar a Catalunya de 601 a 430 establiments. Internet ha fet i els canvis d’hàbits en les persones també. És un valor que si no se t’inculca de ben menut feina rai.  El 2014 es van editar més de 35.400 llibres, un 27% dels quals en català

Hospitals. Les derivacions de pacients a la clínica privada, hospital per hospital. Quan et miren el genoll al febrer de 2016 i et donen hora pel trauma pel gener de 2017. Ja em podria haver amptutat el capçalera. El que hem anat dient; no podem retallar a les persones; vetllem per elles, i amb els impostos que paguem aconseguirem una sanitat pública i de qualitat.

Fira d’Abril. Ada Colau, a la inauguració de la Fira d'Abril: «No sé per què xiuleu». Inés Arrimadas es vesteix de flamenca a la Fira d'Abril. Doncs, entre crits i pitos, s’ha inaugurat. El que s’ha de fer per guanyar un vot. Estan en campanya electoral.

LOCAL
Incendi Benissanet. Un incendi crema 1,2 hectàrees de vegetació forestal a Benissanet, a la Ribera d'Ebre. Comencem malament. Pel que es veu una crema de rostolls mal apagada n’ha estat el causant. Molt de compte amb el foc i més assabentant-nos que hi ha quatre ferits en dos incendis a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i la Vilella Baixa. Sort en tenim de la gran tasca del cos de Bombers.

L'Argentera, al Baix Camp, detecta un excés d'arsènic a l'aigua. Una dada terrible. Veurem que passa en els darrer dies però molt de compte amb les aigües que consumim, ja que tampoc és massa fiable l’aigua embotellada tampoc (recordar cas Eden).

Successos. Mor un home de 50 anys en accidentar-se amb un ala delta a Òdena. Detingut per matar a ganivetades una dona de 47 anys a Valls. Detinguda una dona per la mort violenta d'un home a Barcelona. I així no acabaríem mai tu. Quina xacra, vingui d’on vingui. Com es pot carregar una persona a una altra? És claríssim que vivim en una societat poc sana. Cal molta educació des de ban jovenets. Amb una bona conciensació i un bon exemple a casa, segur que les coses anirien molt millor.

Gegants. Els gegants de la Patum ballaran amb música de Bruce Springsteen. Una gran promoció en les celebracions de la segona pasqua. El músic ho ha autoritzat; serà un  bon moment!

Un veí de Torres de Segre assegura que és el besnét del darrer tsar de Rússia. Doncs a veure; proves genètiques i a assumir les conseqüències.

Sant Jordi. Reus. Marta Magrinyà La força del vent Toni Oresanz El nazi de Siurana. Presentació figura del Lleó de Reus. Montblanc. Milers de persones omplen Montblanc de gom a gom i reviuen la llegenda de Sant Jordi. Caldria que compréssim i llegíssim molts més llibres. Manca que la gent tingui un bon bagatge cultural i aquest punt sol donar molts disgustos a les persones també, com per exemple en les revistes. Regalar cultura és una coses mé bonica. Una bona diada,
 
Crist Sang. El Sant Crist de la Sang es ‘retroba' amb la Mare, en l'any de la Misericòrdia. Amb motiu de l’Any Sant de Misericòrdia, decretat pel Papa Francesc, aquest diumenge s’ha celebrat un pelegrinatge al Santuari de Misericòrdia amb la imatge del Sant Crist de la Sang,

2 comentaris:

ricderiure ha dit...

quan llegeixo això hem transporto al Casal i et veig a tu dient: Au va! expropiese!!
;-)

xuanhathudong ha dit...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.