APARTATS

15 de gen. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 09-150117

1) ÉS UNA VERGONYA. La Salle-URL avisa els professors en català que només poden fer classe en espanyol o en anglès. Un gran exemple ai senyor! Ja està prou perseguit el català, no cal afegir-hi aquesta actitud radical més d’un centre prestigiós com aquest. Caldria veure si això succeiria en un país com els EUA, França o Anglaterra. Si els de casa no vetllem pel que és nostre no ho faran els de fora. Està molt bé saber llengües de prestigi però si no vetllem nosaltres mateixos per la nostra llengua l’estem condemnant. Un altre exemple menyspreu a la nostra llengua el trobem a València. El jutge José Maria Magán diu que ‘no pot ser admès com a vàlid’ un text perquè no hi ha ‘reconeixement legal ni és admesa la llengua catalana com a llengua cooficial en la legislació vigent’ valenciana. I el dia 5 d’aquest mes tornà la documentació a la Generalitat ‘perquè faça la traducció a càrrec seu i remeta degudament traduït al castellà l’escrit presentat’. No només demostra la seva ignorància sinó que una vegada més mostra una actitud feixista com si fóssim als anys 50. A aquest ignorant no el sancionaran tampoc oi?
És una vergonya que els diputats del Congrés continuïn cobrant dietes encara que gairebé no hi hagi activitat. Quin fàstic! Només per dignitat haurien de renunciar a aquestes dietes, i més veient el munt de gent que viu al llindar de la pobresa. No hi ha dret! On són aquí els tribunals imposant justícia?
El despropòsit de l’aeroport Huesca-Pirineos: 95 passatgers en tot el 2016. Ja em direu! S’han bolcat diners en aquest nou aeroport fantasma i les dades són alarmants. En canvi la xarxa de trens de Catalunya està més obsoleta que una estació abandonada. No hi ha dret! Qualsevol ciutadà que tingui dos dits de coneixement hauria de denunciar la injustícia que això suposa i el greuge, ja sigui aragonès, català o castellà. Patètic!
2) PER APLAUDIR. Operació Burlao a Tarragona contra una banda internacional que traficava amb gasolina. Els delictes investigats són els de pertinença a organització criminal, contra el mercat i els consumidors, blanqueig de capitals i contra la Hisenda Pública. Per si la gent no en té prou amb tots els impostos i totes les merdes a les que estem sotmesos socialment, a més cal comptar que et podien fotre els diners estafant-te amb la gasolina. Gràcies per aturar-los!
La ‘sinceritat’ de Josep Oliu director del Banc Sabadell que per fi ha reconegut estar en contra del procés i que en cas que hi hagi independència canviaria la seu social del banc buscant aixopluc en un altre país de la UE.
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR.  Tancament de la Model i la Trinitat Vella. Sobretot per la Model. Un centre que encara manté darrere seu la xacra de la tortura del feixisme de Franco. Ja hauria de fer anys que l’havien d’haver fotut a terra i aixecar un parc i deixar una placa ben visible i un espai de memòria per no oblidar-nos-en mai.
4) EM SAP GREU. Que ni la meitat de trens de RENFE no estiguin adaptats per a persones amb minusvalies. Només els voltants de Barcelona. A part de que la xarxa és una merda, els combois no estan adaptats en ple segle XXI. En algunes coses com aquesta sembla que encara estiguem u temps del romànic. No es fa prou per vetllar per aquest col•lectiu de persones.
Que al País Basc s’hagin de manifestar demanar que apropin els presos. A aquestes alçades ja fa pudor aquest tema. No hi ha dret que hagin d’anar a veure els seus a l’altra punta d’Espanya. Cal una solució ja!
5) QUE N’APRENGUIN. Amb 50 anys diu que després de passar sis dies a Catalunya s'ha sentit un 'gilipollas'. Es diu Toni Martín Iglesias, és vicesecretari de Coordinació Política del PP d'Andalusia i admet que fins fa pocs dies, quan va venir per primer cop a Catalunya de vacances, es creia els tòpics que havia sentit d'amics i coneguts que deien que els catalans sempre parlaven en català, encara que els diguessis que no els entenies perquè ets espanyol. Ja han vist el vídeo on ho explica més de dos milions de persones. Ja s’ha fer viral! I és que ja era hora que es desmuntin tòpics infundats sobre nosaltres. S’han dit tantes bestieses -i tampoc s’ha fet gaire cosa per posar-hi remei- que la gent al final s’ho acaba creient. Des de sectors espanyolistes han venut la falsedat que ela catalans només parlem català per exemple i que som un mal educats i no canviem de llengua, o que adoctrinem la canalla a les escoles... Menys mal que encara queda gent amb dos dits de coneixement! Aquests si que són ponts de diàleg i comprensió i no els que vol encolomar-nos la Soraia. Més humilitat falta! Diu molt d’aquest polític que és capaç a més de fer-ho públic. Per cert la caverna espanyolista ja s’ha afanyat a desacreditar-lo.
6) NO HI HA RES A FER. Amb el Diari Español. S'empesca una enquesta on un nou partit de l'expresident trauria 4 milions de vots. Si per un moment ens imaginem la notícia com a real, concloc que la societat espanyola està molt més malalta del que em pensava. Com els hi agradaria que tornés aquest miserable. I és que només de veure’l ja fot angúnia. Aquella prepotència, aquella superioritat... Ens va fotre en una guerra que va costar un munt de vides innocents. El que han de fer tant ell com en Gonzàlez és anar ben lluny i envellir deixant tranquil•la Espanya. La premsa espanyolista és manipuladora i com que està al servei de la casta, fan el que convingui de destruir o desprestigiar tot el que l’amenaci.
En una rèplica a C’s, el president del Consell de Mallorca defensa les parles diferents catalanes dins la unitat de la llengua catalana.
7) CALDRIA MILLORAR. El PPSOE pacta Andrés Ollero, ex del PP, com a  candidat a ocupar la presidència del TC. Jo crec que hauria de ser una persona per meritatge i no per color polític. En canvi, tal com tenen muntat el sistema espanyol el que fan es que col•loquen gent de la influència del PPSOE als tribunals perquè no els contradiguin en la presa de decisions polítiques. La política mana i ells reblen! No hi ha un pam de net! I d’això ja se n’han queixat Europa i el món.
8) CAP MENA DE PIETAT. El marit de la Cospedal esquitxat pel cas Pujol Ferrussola. N’ha parlat la premsa de la casta espanyolista? No. Això no interessa que se sàpiga i més ara que aquesta xusma de la Cospedal es ministra i dur la carpeta de defensa; la nova Chacon! Tinc la sensació que si estiren massa de la llengua el Pujol pare aixecarà la manta i deixarà a més d’un amb el cul a l’aire. Tant de bo ho faci i desemmascari aquest mundillo.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. La ministra de Sanitat hi torna: admet que estudia incrementar el copagament als jubilats. Nova cagadeta de ‘la catalana’. Després s’ha fet enrere i ha dit que només era un estudi. Quina manera de fer riure. Em fa l’efecte que els Rajoy’s segur que els hi està superant.
Amb el violador fisioterapèuta de sant Cugat, que aprofitava les sessions de fisio per abusar sexualment almenys de 4 dones. Terrible!
10) TIP DELS IUESEIS.  Meryl Streep critica l'"instint per humiliar" de Donald Trump a la gala dels Globus d'Or. Ell la contestat dient que és una actriu sobrevalorada i l’ha tractat quasi bé de puta. Au, que estareu animats yueseis! Aquest paio s’ho carregarà tot! No té respecte per res ni per ningú. Si convé amenaçar periodistes ho fa i és queda tant ample, insulta dones, les humilia i fins i tot ja es pot dir que les ha vexat i tot. Pel que es veu hi ha un vídeo en el surt practicant ‘la pluja daurada’. Mentrestant, l’Obama ha fet el darrer discurs com a President. La setmana que ve ja serem a la nova era Trump!
11) LA CAGADA. Franco Rabell al•lega l’edat massa prompta per no entendre el posicionament dels Comuns respecte el referèndum. El que succeeix Sr Franco és que com que no us aclariu ni vosaltres, la gent normal no us entén i no hi té cap relació amb l’edat. No us entenen ni els joves ni els vells. Un referèndum pactat no es pot donar amb cap dels partits grans espanyols. La única esperança que teniu és que Podemos governi Espanya. I a veure, no ens enganyem; Podemos ho té molt complicat per no dir impossible. Per tant, adoneu-vos que tard o  d’hora, haureu d’arribar a la nostra que és fer un referèndum unilateral per decidir.
12) UNA DADA.  Blesa va pagar 8’5 milions d’euros en sobresous a Caja Madrid en plena crisi. Doncs au! Ara que li donin la presidència d’alguna elèctrica ara que ens roben més que mai. Per molt que Montoro digui que perseguirà els grans defraudadors té poca credibilitat. La gent vol que es castigui aquests lladres sinó no es podrà fer net i no es podrà tornar a creure.
1 de cada dos examinats del carnet de conduir suspens a Barcelona. La DGT ho atribueix a les autoescoles Low cost. Jo crec que és un tema prou seriós com perquè es facin les coses ben fetes. I és que ens hi va la seguretat de totes i tots els que compartim la via pública. Per tant rigor i serietat!
17775 empreses creades a Barcelona. 6,1% és la probabilitat d’impagament de les empreses a Catalunya. El percentatge segon més baix d’Espanya. En canvi, Catalunya apareix en el rànquing de més persones corruptes. Flors i violes d’una societat malalta que cal curar. Cal sentir-se orgullós de les empreses creades i aplaudir que aquí no siguem els més impagats. No obstant cal molta més conscienciació per acabar amb la corrupció.
El rescat del sistema bancari espanyol ha costat, fins ara, 60.718 milions d'euros, segons el Tribunal de Comptes. I mentre s’anuncia aquesta notícia Montoro diu que els espanyols s’hauran d’estrènyer el cinturó. Noves retallades per valor de 16.000 milions d’euros. Doncs això! Aquests desgraciats del PP han permès que els bancs sobrevisquin amb els diners del rescat. Ara proposen una nova retallada i els seus còmplices del PSOE i C’s no hi diuen res. Quina merda de tot plegat! No hi ha dret!
167 morts al pas a nivell de Moncada. Tot el meu suport a aquesta pobra gent. És una indignitat que el govern espanyol segueixi sense donar una solució al pas a nivell que divideix la ciutat en dues parts. Pel que els hi convé ja corren ja! Ara, quan toca de la vora a Catalunya es fan el boig. On es aquí l’operació diàleg? Indignes!
El grup Bon Preu ha creat 759 nous llocs de treball durant el 2016, un 16,8% més que l'any anterior. Per aplaudir! Una nova dada empresarial que va molt bé per anar remuntant les dades d’atur. Cal seguir treballant per crear més ocupació.
13) LA DONA-L’HOME. Tres nenes recapten un milió d'euros en tres anys contra el càncer infantil venent polseres. Una gran iniciativa que hauria de posar la pell de gallina a més d’un empresari. Queda demostrat que les bones idees si es poden dur a bon port es poden convertir en grans projectes. Idees falten! I si a més hi podem implicar el jovent i és per una bona causa millor.
14) EL FET. Crida a la població perquè doni sang. Hi ha sang per sis dies quan n’hi hauria d’haver per 9. 4 de cada 10 catalans no sap quin tipus de sang té. No cal crear un alarmisme excessiu perquè la sang té data de caducitat. Pel que diuen cal més que sigui una donació progressiva més que de cop. Com altres coses seria interessant que es preparés com més aviat millor al jovent. Educar en l’altruisme és vital!
La Cup elogia a Puigdemont i critica Jonqueras. Els cupaires l’han agafat ara amb el d’ERC ja que consideren que, com a responsable en economia, te la culpa que els pressupostos no siguin com ells volen. Aquesta polèmica ha deixat una de les frases de la setmana: -el Jonquerismes és amor”-. En una entrevista al conseller se’l va acusar de preseguir la CUP i ell es va quedar lluït dient aquesta frase. Que ell vol el millor per a tothom! Tenim la polèmica ben servida i ela pressupostos sense aprovar. Cal treballar més i millor sinó farem el ridícul!
15) ELS ‘DURUS’. El projecte Castor costarà 96,38 MEUR als consumidors espanyols aquest 2017. Anem sumant pagaments a la pobra gent. Això afegit al gran robatori que suposarà la factura de la llum tarifada per hores vol dir que a acollar al poble. Aquesta és la línia que opta per seguir el govern espanyol. Què donen a canvi? La gent se’n cansarà! Aquí cal una revolució perquè hi hagi justícia.
16) EL PACTE. El Parlament de Veneçuela decideix fer fora Maduro passant del TS. Volen que sigui el poble que decideixi com sortir de la situació de crisi votant. És la forma més democràtica. N’hi ha una de ben muntada a Veneçuela. La gent està malvivint de qualsevol manera i n’està farta que el govern només vegi complots contra ells. Cal ajudar al poble i fer una societat més digna. Veneçuela necessita un canvi, necessita un nou govern, cares noves, saba nova. Per tant, totalment d’acord amb que Veneçuela comenci de nou.
17) POR. Cas Nàdia. Acusacions d’explotació sexual. Això ja és lo últim! Roben, estafen, menteixen. Mira, es pot passar! Però si es demostra que es van fer fotos amb contingut sexual cap mena de pietat. De moment l’advocat de la defensa ja ha dit que només defensarà la mare. Senyal que alguna cosa deu veure! Quina por fa tot plegat! Que dolent pot ser l’ésser humà.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. La factura de la llum ha pujat un 25% respecte el 2015. Aquí la tenim la dada que marcarà els propers temps. La nova manera encoberta de robar-nos amb la llei als catalans i oco, als espanyols! El pic de pagament l’hem tingut aquest dijous . De 10 a 12 s’ha pagat el kw/h a 88 euros. I llavors diuen, clar com que no fa vent i no ha fet sol no s’ha generat energia. No només menyspreen les energies renovables sinó que es pensen que són imbècils. Han retirat la majoria de subvencions a aquestes energies, llavors, com volen que es generi energia? Tot està ben pensat! Massa ben pensat perquè les elèctriques sempre acabin tenint la paella pel mànec. Ah, i on és aquí l’oposició dels PSOE-C’s.
19) NO ME’LS CREC. El Diari de Tarragona anuncia que BCN World crearà 40.000 llocs de treball directes i indirectes. Ja em perdonaran però jo no ho veig clar. És un projecte que neix malparit i segueix amb ombres. Ja es veu però que sembla que serà la solució a tots els problemes d’atur del camp. A mi com a model no m’agrada!
20) EL TEMPS. Primeres nevades serioses al Pirineu del 2017. Han quedat uns bons gruixos de neu. A l’interior han tornat les boires que han acabat desfent-se al girar-se vent fort. Les temperatures han baixat gradualment.
21) EL TEXT. La setmana en la que Puigdemont s’ha reiterat en que el referèndum serà vinculant perquè el govern n’aplicarà el resultat, la fiscalia ha demanat 9 anys d’inhabilitació per Homs. Clar que si! Un gran text! Aquesta és una nova pàgina de l’operació diàleg.
22) EL FRAU. Només faltaria!!! El TSJC rebutja que Rajoy i Catalá declarin com a testimonis en el judici del 9-N. La justícia a la carta. Com volen que la gent els cregui? La justícia només sembla enfocada cap a una banda. És la manera que han escollit per aturar el procés. No hi pot haver justícia de cap manera així!
Vuit infraestructures aèries destinades al transport comercial registren menys de 100 passatgers al dia el 2016. Així treballa Espanya. Segueix havent-hi aeroports on hi aterren més coloms que avions. I no seria més lògic invertir aquests diners llençats a la brossa en rodalies de Catalunya? Ai no, a Catalunya no!
23) A REUS/AL CAMP. Una dona de Tarragona arriba a l'Hospital amb un còlic i surt amb el part d'una nova filla. Carai tu, quin espant i quina sorpresa. Benvinguda! També que s’ho facin mirar una mica la mare i els metges. No es veu ben evidentment una cosa així?
Soraia ve a Reus a inaugurar la nova seu de la Tresoreria de  la Seguretat social. La inaugurat i com veurem després ha fet el paripé.
Atropellament mortal a la via entre Reus i Tarragona. No s’ha aclarit massa cosa, així que no puc fer comentaris. Simplement dir que nova incidència, nous retards... Dia a dia!
Al mateix temps s’ha sabut que posaran un nou macro Mercadona que se situarà a tocar de l’estació de tren i que tanquen el Palace i hi fiquen un Geriàtric amb 120 llits. Lamentable! Aquest ajuntament s’està carregant el model de ciutat. No ajuden en res a negocis PIMES com Mango, Alquimia i Pronto Moda ni el Palace que tanquen portes al centre de Reus. Ells aposten per la multinacional i l’empresa gran. Lamentable!
24) NO N’HI HA PROU! Andreas Lubwig únic culpable segons la justícia Alemanya. Senyors, evidentment que no n’hi ha prou. Aquest paio estava boig i la companyia ho sabia doncs que paguin tots i si convé que indemnitzin doblement a les pobres famílies de les víctimes. I que sigui sancionat el metge que no va informar degudament de les mancances d’aquest noi. Terrible! Sort que a França encara no s’ha donat per tancat el judici.
25) L’EFEMÈRIDE. David Bowie hauria fet 70 anys el dia 10. Amb aquesta celebració han sortit tres cançons a la llum i una gravació inèdita dels darrers temps del cantant que foten els pèls de gallina, ja que era conscient ell mateix que no arribava.
10 anys dels Iphone. El temps vola i més en tecnologia. Quan encara no fa ni 4 dies que trucaven de cabines telefòniques -ara ja quasi diplodocus- ja fa deu anys de l’arribada del telèfon intel·ligent; que per cert, tants maldecaps està causant al jovent. I mira, ja forma part quasi del nostre adn. Si se’n fa un bon ús -com moltes coses és una gran eina.
26) NO HO VEIG CLAR. Els inspectors d'Hisenda denuncien que l'Agència Tributària espanyola dedica més esforços a perseguir les treballadores domèstiques, els jubilats i els joves que no pas els grans fraus més complexos. Normal! En aquesta societat corrupta i bruta surt més a compte protegir l’empastifat i riure-li les gràcies. Més que res, no fos cas que s’enfadés i estirés de la manta i en deixés a més d’un amb el cul a l’aire. Una xacra més que caldria aturar amb una revolució social a gran escala i deixant colors i sentiments. I això Catalunya ho pot assolir més aviat si es proclama independent.
27) ENS HAN DEIXAT. El periodista José Luis Barcelona als 84 anys pioner de RTVE. Dels primers periodistes que van començar a la Uno.
Zygmunt Bauman als 92 anys. Un senyor que sempre m’ha recordar Einstein. Un pensador, un filòsof. D’entre els seus plantejaments hem quedo amb la idea que som lliures i que no estem determinats i que entenia la modernitat com un líquid, és a dir; quelcom que s’adapta als temps.
28) EL PARIPÉ. De Soraia a Reus. Lo millor ha estat sentir els de la Cup fotent crits d’Independència mentre ella parlava. Au va! A què has vingut aquí? A lluir tipet i llavis vermells? Això és el diàleg? Va dona! Això és com quan una parella vol divorciar-se i queden per parlar i un dels dos exigeix que es pot parlar de tot menys de la separació. Quin diàleg es aquest! Esteu fent el paripé!
Del PSOE en el Congrés del partit. Ara diuen que han de ser lleials i fidels, quan van ser ells mateixos que van desmantellar-ne el candidat. Quina credibilitat voleu teni?
29) UN BRINDIS AL SOL. De l’Arrimadas criticant els Comuns per ser condescendents amb el referèndum i JxSi. Són ganes de fotre merder allà on no n’hi ha. Si els Colau’s haguessin estat condescendents amb el referèndum ja estaria fet. Què ens vens a dir Arrimadas? Ja t’ho diré jo. Doncs que vius a Catalunya i no vols veure el que passa o vius en una mena de món paral·lel on no te n’adones que passa a casa teva. Jo em decanto per la primera, com a bons venedors que sou tu i els teus Fumats de C’s.
30) LA DESGRÀCIA. 6 morts al Campo de Gibraltar. La fugida per mar ha estat fatal pet aquesta pobra gent. Només desitjo que els deixin descansar en pau.
31) LA MODA. Fer horts urbans. Vas pel carrer i en balcons mateix a les grans ciutats veus unes caixes plenes de terra i amb plantes que hi surten com enciams, tomàquets xerris, petits carabassonets, bajoques. Ja sigui per entretenir-se o per estalviar-se uns diners. És una bona iniciativa!
32) QUÈ CELEBREM? La tornada al cole. Els darrers dies de Nadal ja començaves a veure pares a punt d’esclatar. I és que, con sempre, hi ha massa dies de vacances per Nadal. S’eternitzen. A l’estiu, la calor i ara el Nadal. Es retalla el període lectiu i el ritme i això va en perjudici de mestres, profes, alumnes i pares. Potser hauríem de passar de tantes celebracions i reincorporar-nos abans al cole. Ah, i no oblidem la setmana de les constitucions i les puríssimes amb una altra setmana de vacances. Per tant el desembre, entre una cosa i una altra, té deu dies lectius; i sóc molt generós!
30 anys de la Finestra indiscreta de l’Àlex Gorina. Només queda aixecar-me, treure el barret i aplaudir. Grans monstres com l’Angel Casas, Jaume Figueres i el mateix Gorina ens han acompanyat moltes hores ja sigui en la ràdio o la televisió. Que menys que el meu reconeixement a la feina ben feta que des de sempre han fet amb programes rigorosos d’entreteniment i entrevistes.
33) L’ENQUESTA. El 71% dels catalans diu no sentir cap emoció amb l’exèrcit. Normal! Per anar bé ni haurien d’existir els exèrcits. Però és que a més tota la parafernàlia i rancietat que hi ha al darrera crec que encara agrada menys. Per Catalunya a més l’exèrcit es relaciona amb força d’ocupació, franquisme i repressió. I una miqueta més de llenya al foc. Sempre que algun al càrrec obre la boca es posa amb Catalunya. Per tot plegat no és estrany que des d’aquí no es miri amb massa bons ulls.
34) CIÈNCIA/SALUT. Construir robots de casa amb càmeres adaptades per controlar. Vaig veure una roomba que duu càmera incorporada. Està bé, mira! La pots programar via mòbil per controlar que passa a casa en la teva absència. En un altre ordre de coses, seguint amb robòtica, s’ha inventat un esquelet robòtic que pot ajudar a aquelles persones que no puguin ser autònomes de moviments.
35) EL DESCOBRIMENT. 60 anys després del  tancament del camp de concentració de Miranda d’Ebre, es publica del llibre de Francesc Grau, Rua dels captius. Allà s’expliquen testimonis de la gent que li va tocar viure en camps de concentració a Espanya. El dia 13 es va celebrar precisament  l’efemèride. El que és patètic és que només aquest record de part nostra i de la societat.
36) L’ESGLÉSIA. L’arquebisbe de Barcelona critica l’avortament fins i tot si és fruit d’una violació. Amigoooo! La vella escola torna a pronunciar-se. Després d’uns dies de silenci hi tornem a lo de la violació. Com poden dir això? Una violació no és fruit d’una relació consentida i lliure. Per tant, a no ser que la mare vulgui dur al món aquesta criatura, estic totalment a favor de l’avortament. Casos de malformacions, problemes congènits detectats a temps... Cal dur a la vida una persona que en tindrà una mala qualitat, amb limitacions? Entorn a aquest aspecte l’església ha de fer una profunda reflexió!
37) LA REFLEXIÓ. Carnet i assegurança per a les bicicletes. La lògica de la circulació del dia a dia ha quedat desbordada. Hi ha massa vehicles i usuaris de la via que circulen damunt d’artefactes. Les ciutats més importants tot i comptar amb carril bici és un caos segons com. Doncs bé, precisament la bici és un dels elements més utilitzat i ara s’està plantejant de fer una ensenyança mínima en forma de carnet i d’assegurar els vehicle. Ho trobo molt bé! I és que qualsevol es pot posar damunt de la bici i potser no sap ni parlar. Cal ensenyar, cal una reglamentació, cal un control i cal tenir assegurança. Què passa si tenen un accident amb culpabilitat? I si atropellen algú? És imprescindible una assegurança! Pensem-ho!