APARTATS

29 de gen. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 23-290117

1) ÉS UNA VERGONYA. Són una vergonya les declaracions que ha fet el jutge Vidal entorn al procés. L'ha vessat sigui veritat o mentida. Són coses que si es fan s'han de dur amb un silenci absolut. Ha volgut tenir un afany de protagonisme innecessari. Una llàstima! El mínim que ha pogut fer és plegar.
Que el PP boicotegi l’acte de Catalunya a Brussel•les. El president de l'Eurocambra convoca els ambaixadors davant de la UE a la mateixa hora que l'acte de Puigdemont. Un acte que tothom s’ha afanyat a dir que va ser un èxit. Serà de consum intern? Segur. Els assistents han conegut de primera mà que demana Catalunya. Puigdemont, Junqueras i Romeva han fet aquesta conferència a Brussel·les per fer sentir el clam per decidir. Almenys ens han deixat parlar i ens han escoltat. Ja és molt més del que ha fet Espanya en tot aquest temps. Ells mentrestant boicotejant i coaccionant als diputats europeus.
La situació de la pagesia. Tractorada des de diferents punts de Catalunya per junts arribar a Barcelona i manifestar-se. No pot sostenir-se! Tot el meu suport en les reivindicacions que feu. Totalment a favor de tenir un sector primari potent i competitiu. Val més mil vegades la fruita i la verdura d’aquí de qualsevol altra que puguem dur de fora. Seria genial que hi hagués una preferència en el consum de producte català agrari, ramader, pesquer i forestal. S’afavoriria molt més la gent que arrisca amb ela seus negocis.
2) PER APLAUDIR. Cau una banda dedicada al tràfic internacional de marihuana que operava des del Camp de Tarragona. I tres detinguts, comissades 1.500 plantes de marihuana i tres armes en un operatiu a Sant Miquel de Fluvià. Ben fet! Cap mena de pietat contra traficants i venedors. I sobretot molt de compte entre el jovent. Cada vegada hi ha més gent jove que li fot al porro i la droga. I cada vegada hi ha més jovent aïllada i perduda per aquesta xacra.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR. El Tribunal Constitucional (TC) dóna la raó a la Generalitat en el conflicte de competències que va presentar contra el govern espanyol per la resolució de la secretaria d'Estat de Serveis Socials del maig del 2016 que convocava subvencions per a programes d'interès general a càrrec del 0,7% de l'IRPF. Una mica de justícia amb Catalunya ja era hora! Ja que sinó tot és ofec pels catalans.
4) EM SAP GREU. El personal d'Urgències de l'Hospital Sant Joan de Reus se sent «desprotegit» per «l'augment d'agressions». Lamentable! No es pot retallar ni un cèntim més ni en educació ni en  sanitat. Evidentment, la gent tampoc pot abocar les seves frustracions contra el pobre personal sanitari que prou fa. Aquesta setmana ha estat especialment patètica degut a les declaracions de conseller Comín. En elles afirmava que el cos sanitari deixava la gent als passadissos perquè es podien vigilar millor. Au va tio! Menys mal que ha rectificat. No es poden dir aquestes xorrades! Comín no està a l’alçada del càrrec que ocupa.
5) QUE N’APRENGUIN. Rajoy admet que Espanya tindria "problemes descomunals" sense els diners dels Catalans. Normal! Som els que més paguem, més donem i més hòsties rebem al mateix temps. Rajoy també diu que ni concert econòmic ni res. Gran operació diàleg, si senyor! I per què el País Basc si? Per ETA? No hi ha dret! Nosaltres ens hem comportat pacíficament i democràticament vam votar un estatut que ens van retallar. Ens giren l’esquena i ni ens volen escoltar! Què ens queda? Ser independents!
6) NO HI HA RES A FER. El preu de l'electricitat ha marcat un nou màxim aquest dimarts: 99,10 euros per MWh i dimecres superant ja els 100 euros. Què dir? Indignant! Ja m’explicaran que fan els del govern deixant que l’electricitat estigui amb aquests nivells vergonyants. I més en els moments més durs de l’hivern.
7) CALDRIA MILLORAR. Assalt de la conselleria de justícia. Un desconegut va forçar calaixos amb diners però no se'ls va endur. Misteriosa situació que no s’explica en els temps que corren i més al descobrir que no s’havien endut res en metàl·lic. Buscaven informació? No se per quina raó a la que veig mans negres i en surt perjudicada Catalunya, em ve el cap el Fernàndez Díaz.
L'Estat calcula que han aflorat a Catalunya 58.000 llocs de treball irregulars des del 2012. Cal fer tot el possible per subsanar-ho. Les irregularitats ens afecten a tots. Estafar perjudica la ciutadania. Cal ser un país més net i en això fa falta molta educació.
Inspecció de Treball aconsegueix transformar 3.300 contractes temporals en indefinits durant el 2016. Menys mal. Es parla que baixa l’atur i no deix de ser una mentida, ja que la majoria de contractes són parcials i temporals. A part que els sous massa sovint és irrisoris. És de justícia social eliminar en la mesura del possible i millorar aquests contractes.
8) CAP MENA DE PIETAT. Condemnen a dos anys de presó un veí de Tona per tenir més de 5.000 arxius de pornografia infantil. Aquest sense ànima no hauria de tornar a posar els peus al carrer. Hi ha límits insuperables i si volem que se n’aprengui em de posar penes exemplars, multes exemplars i educar molt. Fer veure a pares i fills el mal que es pot fer a una persona.
Grups d'ultradreta es manifestaran a Barcelona i Madrid per donar suport als condemnats per l'assalt a Blanquerna. Un exemple de la diferent vara de mesurar. Aquestes manifestacions ni s’haurien de permetre; doncs es permeten! S’ha de tallar taxativament qualsevol defensa i apologia de la violència. Ja que si se’ls hi dóna camp per córrer, la setmana que hem sabut de la violació d’una noia per part de tres nois, ens trobem amb fets com aquest. Els ultres del Sevilla homenatgen un dels presumptes violadors de San Fermín a Pamplona. Vomitiu! O aquesta altra igualment fastigosa: un veí de Sils diu que matarà uns quants agents rurals. El jutge el cita i el deix en llibertat. Doncs mal fet! Ni en broma s’haurien de permetre aquestes declaracions i menys després de la mort dels dos agents rural assassinats la setmana passada. Per cert, arran d’aquest crim tres coses. Primera; l’executor havia mostrat actituds feixistes i radicals. Segona; ja l’havien enxampat dues vegades sense permís. Tercera; la Generalitat ha aprovat fer patrulles amb tres agents en els controls.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Colau negocia que la selecció espanyola torni a jugar a Barcelona després de 40 anys. Clar que si! Per què no? És una qüestió de normalitat. L’altra cosa serà comprovar els aplaudiments i els xiulets de la gent. Un partit xulíssim podria ser Espanya contra Catalunya.
10) TIP DELS IUESEIS.  Després de la presa de possessió del gran líder del nou feixisme del segle XXI, Trump ha pres un munt de decisions en direcció oposada a les que havia pres Obama. Ha eliminat l’Obamacare, és a dir la sanitat pública i ha retirat el castellà del web de la casa blanca. Igualment ha retirat els EUA del Tractat comercial amb el Pacífic. Un pas més per acabar amb el lliure comerç. I ara pretén construir un mur davant Mèxic fent-lo pagar a ells; segur que el pagaran els mexicans. Aquest dissabte ha signat el tractat per no deixar entrar més immigrants. És per llogar-hi cadires. No se qui es deu pensar qui es aquest paio! És evident que no sortirà bé això. Pobre món!
11) LA CAGADA. En el foro Foro de ABC-Deloitte Rajoy la caga dient que Puigdemont ha rebut el tracte que mereix quan la reunió era a la tarda. I treu majories absolutes. Increïble però cert. La realitat supera la ficció! Sentir aquest home parlar és realment patètic. Se li ha d’admetre que ell té una estratègia i aquesta és esperar que ela fets es consumin i que la gent s’estomaqui entre ella. Diu qualsevol rucada i la culpa sempre acaba sent dels altres.
12) UNA DADA.  Acuamed reconeix que encara queden 80.000 tones de fangs per extreure del pantà de Flix. Suposo que ara, després de la pressió de la gent i del que els hi pot venir a sobre, diuen que se’n faran càrrec. Que ho treguin i que siguin sancionats per no haver complert el que havien pactat amb el govern. I el govern espanyol, què esperava? Una empresa que ells van contractar i els deix amb el cul a l’aire. Com a responsables que ens són també haurien de pagar. On és aquí el PP per posar la denúncia pertinent. I el PSC? I C’s?
13) LA DONA-L’HOME. L'oposició d'Ada Colau, incapaç de sumar per desbancar-la: l'alcaldessa supera la qüestió de confiança. Doncs senyal que no ho deu fer tant malament. Molt soroll al seu voltant però a l’hora de la veritat totes les enquestes apunten a que repetirà alcaldia.
Pedro Sànchez es presenta a les primàries junt amb Patxi López. Ja seria bo que guanyes les eleccions i acabés amb el cop d’estat feixista de la gestora.
14) EL FET. L'associació de guàrdies civils, AUGC Comunica, vol que es retirin les competències en trànsit als mossos. Clar que si! I que entri l’exèrcit per la Diagonal, prohibeixin el català i ens retirin totes les competències. Dir aquesta xorrada fa adonar-te que no volen conèixer ni saben res del món que els envolta.
15) ELS ‘DURUS’. El consell CAC assenyala que l’aportació pública de la corporació s'ha enfonsat dels 334 milions als 234 des del 2010. Malgrat tot Tv3 segueix sent líder en la informació, en el temps i molts altres programes com el Polònia, Sense Ficció... Ara, considero que cal invertir abans diners en ensenyament o sanitat. És imprescindible!
16) EL PACTE. Dins de la CUP per donar suport als pressupostos de la Generalitat, tot i que consideren que no són els millors. Que la CUP sigui forta, farà que en alguns apartats es miri més pels municipis i per les persones d’a peu. Per exemple, pactar amb JxSi per posar 4700 docents més. Ara caldria sanejar la sanitat.
17) POR. Un total de 335 persones moren el 2016 a l'espera de la valoració de la llei de la Dependència. No es pot permetre. Si de per si la vida ja es prou puta en aquestes edats, no podem deixar que es morin sense cap ajuda. Igualment, en referència a totes aquelles persones que no es poden valdre per si soles. Cal agilitzar els tràmits i cal arribar a tothom i ràpid.
França tem ciberatacs contra el procés electoral, després de les sospites d'intrusions russes als Estats Units. És evident que hi ha uns interessos internacionals i que es vol que hi hagi uns canvis de lideratge. El món va cap a la dreta. I la feina de sota mà i les influències opinadors fan que es pugui condicionar el vot.
18) NO ANEM PEL BON CAMÍ. Denúncia per agressió sexual a Girona. I no s’han trobat els agressors. Pel que es veu es van conèixer de festa i després violaren per torns. No hi pot haver perdó contra aquests desgraciats!
A Villena (València) un noi de 17 anys ataca els seus companys apunyalant-los. Terrible! Cal una investigació molt profunda per esclarir aquest cas. Sentint les declaracions d’alguns companys, es veu a venir que és un cas de bulling. Un xaval amb bones notes i bon noi, al que se li gira el cap de cop. Calen molts més recursos a les escoles per detectar més aviat aquests casos i que no s’hagi de lamentar una nova tragèdia.
19) NO ME’LS CREC. Assassinat agents rurals. L'advocada Montse Torres diu que el jove caçador tingué un «lapsus mental» i que va disparar de forma «mecànica». Ho sento però no m’ho crec! Ideologia violenta, no tenir els permisos renovats, un mur de facebook on es veu que li va l’adrenalina i la sang... No cola!
La dona se Bàrcenas diu que ella no sabia res dels negocis del seu home. Igual que la dona de l’Urdangarín. És deuen pensar que som rucs. Ens volen fer creure que dues persones que comparteixen vida i sostre no sabien de les activitats que feien! Au va! Sinó la seva obligació seria saber-ho! Que paguin!
20) EL TEMPS. Fi de temporal de vent a la costa i nevades a cotes baixes a mitja setmana amb baixada de les temperatures. Acabem la setmana amb noves nevades al nord i pluges benvingudes arreu que han acabat desfent el blanc, amb nou temporal a la costa catalana que ha quedat malmès del tot. S’han reclamat ajudes per poder arreglar de nou les costes.
21) EL TEXT.
22) EL FRAU. L'Observatori del Sistema Universitari denuncia la diferència de preus a les Universitats de l'Estat. Catalunya té els preus més alts. Aquí està una de les respostes a perquè no ens volen deixar marxar: aquí paguen el doble perquè a altres comunitats puguin oferir beques i subvencions o per fer abaratir els preus de les carreres. Fastigós!
Acusen la dona de François Fillon d'haver cobrat mig milió de l'erari públic per una feina fictícia. No hi ha un pam de net. Mentre a Catalunya per exemple tornen a imputar a Bustos pel altres causes del cas Mercuri, a França també cauen. Doncs res; a investigar, perseguir i a fer justícia.
23) A REUS/AL CAMP. Un noi de Reus Andreu Agredano participa en el programa de tv3 de fer preguntes a Puigdmont. Va fer una bona intervenció. A més me’n sento especialment orgullós pel fet que va ser alumne meu de repàs. Moltes felicitats amic! Et mereixes això i molt bé! A seguir lluitant per un món millor!
UGT acusa l’aeroport de Reus de jugar "a la ruleta russa" amb la seguretat per no cobrir una baixa. Terrible! Aquestes coses no es poden permetre. Hem de vetllar per tenir la millor seguretat arreu, i, segons moltes informacions, l’aeroport de Reus no és dels que més s’hi escarrassen en seguretat.
Debat sobre el referèndum independentista a Reus. Qualsevol debat on la gent pugui estar ben informada i més sobre el referèndum millor. Hi havia representants de tots els colors i això és molt important per tenir una visió més horitzontal.
Mor a presó el pressumpte assassí de la psicòloga Blanca Tàrrega de Tarragona. Bé, un malparit menys del que estar pendent. Ara cal justícia per aquesta pobra família.
Nou matí de problemes a rodalies al seu pas pel Camp de Tarragona: una línia tallada. La resta, amb retards. Bon inici de setmana -ironia-, l’Estat ni Adif donen mostres de voler resoldre res de res. Per indignar-se!
Una dona de Reus maltractada i divorciada fa 15 anys cobrarà la viudetat. Mira! Almenys una petita recompensa després de tants anys de patiment! Malgrat tot una cosa no treu l’altra; la màxima condemna contra aquest criminal.
Reus acull els actes d’inauguració de la capitalitat de la cultura catalana 2017. Esperem que pugui servir d’alguna cosa.
La riera d’Alforja, víctima de nous abocaments. Això era típic als 80 i als 90. Ara torna a fer-se després d’uns anys de conscienciació. Com en altres àmbits, cal molta pedagogia i al mateix temps patrullar si convé ela ajuntaments i imposar sancions als infractors.
24) NO N’HI HA PROU!  Subscriurà el manifest del Pacte Nacional i buscarà adhesions a l'Estat, assegura Lluis Rabell. Busca, busca! Entre els teus segur que en trobaràs. Només cal veure el tarannà d’Errejon. El que proposes però no deix de ser una utopia: que governi Espanya Podemos. Tant de bo! Però ves despertant del somni; poca cosa més a fer hi ha. La casta del PPSOEC’s mai ho permetrà ja que saben que hi està en joc aquest sistema de finançament injust espanyol, on amb el que es genera a Catalunya es mantenen altres comunitats que poc o res aporten.
25) L’EFEMÈRIDE. 23 de gener de 1939 va néixer la il•lustradora Roser Capdevila. Fixat tu si han passat anys. És una de les dibuixants més famoses no només de Catalunya. A ella es deu la creació de les bessones i és que les sent de ben a prop, ja que són les seves mateixes filles dibuixades i ficades en històries ben diverses. Gràcies a les històries que ha creat hem pogut ser partíceps d’un munt de relats que ens han enganxat com a canalla que som!
26) NO HO VEIG CLAR. Que un 63% manté que no està d'acord en apujar impostos per mantenir les atencions actuals. La gent està molt cansada de pagar i pagar i que a més pugin els impostos. És evident que no és la solució! Ara estaria bé que ens proposessin alternatives dignes com per exemple eliminar les despeses de l’exèrcit i de la família real.
27) ENS HAN DEIXAT. Bimba Bosé als 41 anys per càncer de mama. Angoixant! Una noia jove, plena de vida... en la flor de la vida vaja, que sigui colpejada pel càncer i lluiti i lluiti. I es converteixi en un símbol de la lluita contra la malaltia. La història té un final trist; i és que en ha deixat! Vaig tenir el plaer de veure-la actuar a l’Acústica de Figueres i la veritat és que, tot i que l’estil no em va agradar massa, reconec que era una lleona dalt dels escenaris. Ella, malgrat tot, va destacar més en les passarel•les. De fet tenia un cos i una esveltesa increïbles. Per sempre quedarà el duet que va fer amb el seu tiet Miguel Bosé. Lamentable, haver hagut llegir tuits que carregaven contra la seva persona. No poden permetre aquestes actituds.
Mor als 75 anys Gorden Kaye, el conegut cambrer d'«Allo Allo». Recordo els anys noranta amb aquella sèrie  esbojarrada d’Alemanys i d’espies, on tothom anava una mica de bòlit. El que més però l’incansable cambrer; capaç en poc temps de fer la gara gara a espies i a nazis.
Mor l'actor català Rikar Gil als 33 anys, conegut pel seu paper a La Riera. Terrible! Un accident se l’ha emportat. Es veu trencada una prometedora carrera.
Mor John Hurt als 74 anys de càncer de pàncrees. Em quedo amb tres paperz: el de l’Exprés de mitjanit, el de Calígula a Jo Claudi i en Harry Potter de senyor Olivander. Sense fer grans interpretacions en aquests papers i per un semblant més aviat dèbil se’l recordarà.
28) EL PARIPÉ. Fracassa l’acte unionista d’avui a Brussel·les l’endemà del ple de Puigdemont. Quasi cap mitjà se n’ha fet ressò. En canvi, l’eurodiputat de C’s ha fet aquestes impresentables declaracions al més pur estil de la dreta rancio-feixista de l’independentiame: -“Viven en el onanismo político, una especie de automasturbación ideológica y política, y están encantados de haberse conocido”-. No cal dir res més; ells mateixos queden retratats!
29) UN BRINDIS AL SOL. El Cercle d’Economia rep amb malestar les paraules de Vega de Seoane afirmant que els inversors fugen de Catalunya “com de la pesta”. I és que no deix de ser una falsedat més de totes les mentides que genera la casta rancio-feixista. Les dades són ben clares; no fugen ni més ni menys que d’Espanya. Prou ràbia us fot que multinacionals segueixen preferint casa nostra a la vostra. Més demagògia pels tontos que us la vulguin comprar.
30) LA DESGRÀCIA. Mor el casteller que va quedar tetraplègic en caure un castell durant les festes de Gràcia del 2013. Després de tot aquest temps al final ens ha deixat. Només queda donar un sentit condol i entre tots fer el món casteller més segur.
Mor una nena de 8 anys a l’espera de ser traslladada de Blanes a Girona en una ambulància pediàtrica. Lamentar el fet evidentment i donar el condol en primer terme. Dit això dir que només Catalunya compta amb aquestes ambulàncies i que caldria accelerar els processos de trasllat perquè no pugui repetir-se un cas com aquest. En un altre ordre de coses, Enric Millo ha dit se manera gratuïta que la Generalitat s’ha de gastar els diners en aquest tipus d’ambulàncies en comptes de fer conferències. Un exemple més de la xacra que és aquest PP actual.
31) LA MODA. Sexe de 30 segons. Entre els adolescents s’ha posat la moda anar canviant de posició -dalt i baix- i veure qui ejacula primer. Es veu que ja hi hagut diversos embarassos fins i tot. És evident que no són conscients del que fan. Cal educar molt millor!
32) QUÈ CELEBREM? 72 anys de l’alliberament d’Auswitz. Amb quina alegria era rebut aquest fet i encara avui en dia clar. Amb aquest fet cabdal s’acabaven uns anys de penúries, vexacions i tortures. Una xacra que aquella Europa mirés. La radicalitat va guanyar i aquests desgraciats van acabar dominant aquesta Europa laxa. Aprenguem de la història, és un referent ineludible.
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. La setmana en la que Espanya ha entregat totes les beques menys a Catalunya, hem sabut una dada que ens fa estar en desavantatge. Per si no n’hi hagués prou a Catalunya els estudis poden costar el triple que en una altra comunitat. Olé tu!
34) CIÈNCIA/SALUT. un equip de la Universitat de Stanford, a Califòrnia, ha demostrat la validesa d'un sistema basat en la intel·ligència artificial per diferenciar entre melanomes malignes i altres lesions benignes de la pell. Jo el cert és que no ho acabo de veure clar. No podem donar tant de protagonisme a les màquines.
35) EL DESCOBRIMENT. Han trobat un vaixell romà dels segles III i IV amb àmfores quasi intacte prop de Mallorca. En sentir-ho em vaig esborronar. I és que l’han trobat gairebé intacte amb el carregament d’àmfores que duia. Seria interesant poder estudiar les raons del naufragi així com el carregament.
36) L’ESGLÉSIA. Església plural envia una carta al bisbe de Barcelona perquè rectifiqui deixi de comparar l’avortament amb el terrorisme. Clar que si! Aquest tipus de declaracions no s’haurien de permetre. Hi hauria d’haver algun organisme que vetllés per censurar aquestes bajanades. Aquest senyor es va omplir la boca de paraules lletges i fastigoses gratuïtament. Que menys que una rectificació.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. El Tribunal Suprem obliga Theresa May a sotmetre a vot al Parlament l'inici del Brexit. La setmana en la que s’ha trobat amb Trump, resulta que ella per si sola no pot tirar endavant el Brexit i que necessita l’aprovació del parlament. Doncs au! Ara només faltaria que ho tombessin.
José María Aznar acusa Rajoy de no aturar la «desvertebració» d'Espanya. El vell gerro xinès torna a fer-se notar exigint més contundència al govern. Es veu que no en té prou amb la inacció de Rajoy! Més val que estigui ben lluny.
38) L’ANÈCDOTA. Luz Cuesta Mogollón. Així es diu aquesta noia. Aquesta setmana ha ensenyat el seu DNI i ha reconegut que els seus pares li van posar el nom expressament. Hi ha gent per tot!
Obre un pot de Neskuic i s’hi troba farlopa. Sorpresa! Ja em  diràs que fas! I és que no deus deixar se ser un sospitós d’alguna manera a ulls de la poli. Més val no trobar-s’hi!
39) LA DEMAGÒGIA DE LA SETMANA. Mentides i més mentides. Enric Millo ha dit que els diners gastats en la conferència de Brussel•les de la Generalitat s’haurien d’haver gastat en ambulàncies medicalitzades. A més, Rajoy diu que la web de la Generalitat no està en castellà. Una pixada fora de test per no estar ben assessorat.
40) LA REFLEXIÓ. Major protecció dels agents rurals. Arran dels assassinats dels dos agents rurals lleidatans, el govern ha actuat amb rapidesa per donar una major protecció als agents. En les patrulles seran tres, aniran armats i duran armilla antibales. És una imatge ben viva de cap on tendeix el món i gran part de la seva gent: a la violència! Els carrers de les grans ciutats estan presos per policies armats fins a les dents que vetllen per la seguretat ciutadana. Ara el camp també s’ha hagut de blindar. Una pena immensa ja que cada vegada això és un estat policial, però noi, és el que hi ha!