APARTATS

8 de gen. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 02-080117

1) ÉS UNA VERGONYA. Que Extremadura subvencioni la compra de mobles amb 200 euros per moble i 1000 euros per persona. Aquí tenim un merda de xarxa de rodalies -entre altres greuges- i en canvi allà es poden permetre el luxe de subvencionar la compra de mobles! És una indignitat! Catalunya és una aportadora neta de diners a l’estat i Extremadura només rep! Doncs ja em direu! A qui no li interessa trencar aquest tinglado? Doncs a la casta dels PPSOE-C’s que controlen els grans feus ‘receptors’. De fet, aquesta setmana ha circulat un text del PP extremeny intern en el es diu a la militància i al partit que s’ha de fer el possible per no trencar l’estat actual d’aportacions a Extremadura ja que sinó aquesta comunitat hauria de tornar moltes competències que ara injustament té.
Barbaros Sansan, dissenyador de moda, la mateixa nit que hi havia els assassinats a Estanbul -cagada- gosava ficar-se amb el govern frivolitzant amb excés amb el país. A l’arribar a Turquia quasi que el maten a cops. Aquí tenim un model nou de democràcia europea. Un president que fa i desfà segons li convé, que té controlada la premsa, que empresona els seus enemics i que embosca, pega i escarmenta al que considera oposició. És una vergonya que Europa i el món en facin cas omís! Aquest home va tenir la sort de salvar la vida; molts no tindran la mateixa sort.
El govern espanyol indulta un promotor immobiliari José Manuel Magdaleno Hernández que va estafar diverses famílies. Un altre gran exemple del govern espanyol i el ministre de justícia Rafael Català. En comptes d’indultar deutes de gent necessitada o pobra indulta bancs i lladres confessos. Gran exemple si senyor!
El nou intent de manipulació del PP a dues bandes. Per una part en Garcia Albiol volen fer creure que a les escoles s’adoctrina la canalla en l’independentisme. I per l’altra el Virrei Enric Millo fent veure que Tv3 havia manipulat les seves declaracions. Ell havia fet una entrevista amb dues parts: en català i castellà. I la Nostra només ha tret el tall en castellà. L’Agnès Marquès l’ha fet callar demostrant que l’agència que li havia fet l’entrevista només ha passat el tall en castellà.
2) PER APLAUDIR. La CECOT diu que les reformes fiscals que ha pres el govern espanyol són inconstitucionals. Posen a disposició de les empreses emprendre accions legals. I és que com sempre es beneficia les grans empreses i multinacionals i les PIMES se’n veuen perjudicades. Passen absolutament de tenir un detall amb aquest sector tan important en l’economia del país. I més després del càstig que han rebut arran de la crisi.
Les vendes de motos es disparen un 38% a causa del canvi de normativa anti contaminació. El que s’ha de buscar és aconseguir que el parc automobilístic es renovi i deixi de tenir tants automòbils, motos, camions o ciclomotors antics i contaminants. Ara aniria bé que el govern intentés ajudar al sector. De fet ja continuen demanant que s’allarguin els plans de renovació i que s’ampliïn.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR. 75 miners xilens fa 28 dies que estan sota terra per evitar que es tanqui la seva mina. I qui n’ha fet ressò? Doncs pocs mitjans. Realment, les principals conquestes s’aconsegueixen protestant i fent revolucions. Tot el meu suport en les reivindicacions d’aquests pobres miners i més en aquella terra massa castigada per desgràcies sota terra.
4) EM SAP GREU. Que gent com el periodista Tunku Varadarajan (ex corresponsal de The Times) situïn Carles Puigdemont entre les 7 persones que probablement arruïnaran el 2017. L'autor de l'article considera el 9N una "farsa tòxica" i l'independentisme escocès una "bogeria". És una opinió, res més. No cal donar-li més importància que altres opinions. I com a opinió és tendenciosa, ja que està feta després de filtrejar amb la societat madrilenya i ser simpatitzant del Real Madrid. En qualsevol cas valoro molt que puguin situar al president Puigdemont a l’alçada de Trump -en importància, no en presa de decisions-. Senyal que el món deu veure que el tema català va molt en serio. Van un pas per endavant d’Espanya, la qual, a hores d’ara, encara sembla menysprear-la.
5) QUE N’APRENGUIN. L’Audiència Nacional culpa el govern de llavors de l’accident de l’avió Yak 42 de les forces armades espanyoles, essent Trillo el Ministre. Dictaminen que es podria haver evitat. Actualment, Trillo és ambaixador a Londres i curiosament ha acabat dimitint del càrrec. Tot i que el govern s’ha afanyat a dir que no hi havia cap relació és evident que si que hi és. I és que les famílies afectades així van demandar-ho des d’un primer moment. Es posa damunt de la taula una mica de dignitat darrere de la seixantena de morts que hi va haver. A part de les indemnitzacions per humanitat era el mínim que se li podia exigir. I ara que comparegui la De Cospedal i expliqui el que vulgui al Congrés.
6) NO HI HA RES A FER. Els populars incorporen el no al referèndum a l'estratègia del partit. Bé, en la seva línia. Segueixen amb seu posicionament poc democràtic i dictaminen perquè si, que Catalunya no té dret a decidir sobre el seu futur, quan seria el més lògic! Tensen més la corda i segueixen posant la Constitució pel mig. Una llei constitucional que, com ja he dit altres vegades, va ser feta a mida en contra dels antics regnes de la Península, per deixar sempre la paella pel mànec a la casta castellana del PPSOE. Tres quartes parts de la càmera es necessiten per canviar el text i evidentment els PPSOE’s i el borbó mai ho faran. Per tant, cal tirar pel dret! Per cert; res a celebrar de la Pasqua militar! Ja els ho regalo tot! Des de les desfilades a les misses!
7) CALDRIA MILLORAR. La nova llei de comerç ja que massa liberalització només afavoreix les grans superfícies, les PIMES no ho veuen clar. Igual que la reforma fiscal, són reformes que es fan de cara a les gran empreses seguint el model que des de sempre ha imperat a Madrid amb llibertat d’obertura, de rebaixes... El petit i mitjà comerciant no té ni la infraestructura ni les facilitats de la gran empresa, per tant és una condemna per ells. I van i a Catalunya, on la llei mirava precisament aquest petit i mitjà comerç i va i la canvien, apropant-se més a l’espanyola. Per mi és un error doblement greu!
Tampoc veig clara la llei vinculada als forns-granja i restaurants. El sector de la restauració vol que s’equiparin granges-cafeteries i restaurants ja que poden ser competència deslleial. És a dir; volen que s’hagin de treure una llicència com ells tenen de restauració ja que molts d’ells ofereixen serveis idèntics ala seus i en canvi paguen menys. Seria de justícia una equiparació, més tenint en compte que cada vegada hi ha més establiments similars.
8) CAP MENA DE PIETAT. Maten a trets un home a la Meridiana. Sembla ser que era una venjança entre bandes dominicanes.
Agressió a l’hospital del Mar. Un home ha hagut de ser reduït entre cinc a l’agredir a un de seguretat. La discussió va venir al no deixar-lo entrar a veure son pare a l’haver-hi una altra persona amb ell. Home! Tots hem estat a urgències vigilant un familiar i la major part de vegades negociant amb el de seguretat o el control entrar a fer el relleu amb el que hi ha dins. En cap cas però s’ha d’utilitzar la violència. La gent parlant s’entén! Lamentable que s’hagi hagut d’arribar a aquest nivell de trogloditisme! Una pena!
Un jove de 22 anys argentí amb múltiples antecedents deixa en coma un veí de Tortosa d'un cop de puny. Doncs del pal. Avui en dia ens trobem que el jovent no treballa i es passen les hores en gimnasos treballant el cos. Aquesta gent no és conscient que és molt més forta que la majoria i que un agressió pot tenir conseqüències fatals. Falta molta educació i molta conscienciació.
Agressió a un àrbitre de futbol de juvenils a la Noguera. A la segona part va rebre un cop de puny de part d’un jugador que l’han fet ingressar a l’hospital. Amb l’agressor cap mena de pietat. Mai més hauria de trepitjar un camp de futbol, ni com espectador ni com a jugador. És lamentable que puguin passar aquestes coses.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. El cinema a Espanya ha recuperat el 2016 les xifres del 2009, amb 100 milions d’espectadors. Bones xifres. La gent cada vegada més pot tornar a destinar més diners al gaudi i en aquest sentit anar al cine s’ha convertit en una de les maneres d’esbargir-se que ha anat a l’alça, i mira que els preus no són molt econòmics. Anar al cine et pot costar el següent. Peli de 7 a 9 euros. Palomitas i beguda 8 euros. Per tant parlem per peli amb consumissió et pot sortir per una quinzena d’euros. Benvinguda la recuperació.
10) TIP DELS IUESEIS. Trump domina el tuiter. La darrera; Ford a qui diu que o fabriquen als EUA o a pagar aranzels. Automàticament Ford ha invertit més diners en les empreses americanes. Obama es va comprometre a treure els presos de Guantánamo i s’està afanyant perquè així sigui abans de plegar. Amb la seguretat social. Obama va intentar que estigués a l’abast de tothom i en Trump vol acabar amb això i privatitzar el servei. Aquí ho tenim. Res diferent del que sol passar a Espanya quan se succeeixen en el poder PP i PSOE. Doncs au! Ja ho tens també als iueseis. Ara arribarà el Trump i eliminarà o canviarà el que Obama ha fet. Localització d’empreses americanes com la Ford, omplir Guantànamo de presos que haurà agafat en pro d’Amèrica i privatitzar la sanitat. Ah, i si convé manipular la gent per decantar el seu vot, cap problema. No vau votar el canvi, doncs aquí el teniu!
Tiroteig a l’aeroport de Florida amb morts. L’agressor que ha estat condemnat a pena de mort resulta que tenia permís d’armes i era un ex poli al que, pel que ha dit, veus el van incitar a dispara en nom d’estat islàmic.
11) LA CAGADA. Gabriel Turmo anomena progrés a obrir un McDonals a Terrassa i se’n sent orgullós quan hi ha denúncies arreu pel maltracte als treballadors: -‘no podreu amb el progrés i l’economia de mercat’-. No puc entendre que es pugui defensar una postura com aquesta i tan vehementment i més tenint en compte que s’acumulen les denúncies contra la multinacional. El que s’hauria de potenciar és un tipus de restauració de proximitat i de km 0.
12) UNA DADA. 17500 llocs de treballs nous es generaran en les rebaixes d’hivern a Catalunya. L'atur baixa al desembre a Catalunya de 9.300 persones i tanca l'any amb 453.000 desocupats. Són dues bones notícies i demostren el potencial del nostre país en creació de treball. La llàstima és que aquestes feines relacionades amb el Nadal solen ser massa estacionàries i no tenen continuïtat. A part que molts dels contractes són brossa. Lluitem per l’ocupació però no podem fer-ho a qualsevol preu. Per un treball signe ja!
13) LA DONA-L’HOME. El bisbe de Vic, Romà Casanova, ha qualificat l’avortament de ‘genocidi’ i ha criticat que els pares endarrereixin cada vegada més el sagrament del baptisme. Per posar-se les mans al cap amb el que diu aquest tarat. No em mereix cap mena de respecte i m’allunyo totalment d’aquesta església que ell defensa. Qui és ell per jutjar a les persones que han hagut se sotmetre’s a un avortament? També ha carregat contra ‘l’individualisme i hedonisme’ de la societat actual, que endarrereix el seu naixement i redueix el seu número. Com molts polítics no en té ni puta idea. Les parelles tenen fills més tard perquè cada vegada tenen estabilitat més tard ignorant. No és un capritx, és un acte de responsabilitat dur a aquest món un fill amb bones condicions al seu voltant. En conjunt un despropòsit! Una pena que una persona cultivada com aquest senyor faci aquestes declaracions més d’èpoques més radicals. Amb gent com el papa Francesc l’església guanya adeptes, amb personatges com aquest, el capellà de la Bisbal que va dir que les dones s’havien de quedar a casa i feixistes com el de l’Hospitalet i les seves misses dedicades a legionaris, l’església recula a la Inquisició i perd adeptes dia a dia.
Pedro Sànchez. Els seus simpatitzants obren una oficina propera a la del PSOE perquè es doni suport a la seva candidatura. Els del PSOE han dit que empredran accions legals contra la seu. És de justícia que el candidat pugui ser el Sànchez però és evident que els dictadors que han promogut el cop d’estat en el si del partit no ho permetran. Abans promouran un candidat titella com pot ser el Patxi López. I és que això d’insinuar una reforma de la constitució... cosa del dimoni quasi! Per tant preveig un PSOE embrutit i en caiguda lliure. Si segueixen així l’espai que ocupaven a l’esquerra l’acabarà ocupant PODEM.
14) EL FET. TV3, líder el 2016, set anys seguits com la més vista. Podran tenir espais millors o espais pitjors però no es pot discutir el seu lideratge especialment en la informació, el temps, en part de l’entreteniment i en esport (futbol). Per tant, tot i que no me n’agraden certs continguts i certes actituds, felicitats per la feina globalment ben feta!
15) ELS ‘DURUS’. 1506 milions d’euros mou el sector de la joguina. És un sector que per reis i nadal viu un repunt però és que des de fa uns anys el creixement és progressiu. Les fàbriques és localitzen en l’arc mediterrani, especialment València, Catalunya i Múrcia. Benvingut sigui! Ara només faltaria que les famílies es conscienciessin i no embafessin la canalla de joguets inútils. Més val poc però ben pensat i útil!
16) EL PACTE. La gestora del PSOE vol pactar amb el PSC la presa de decisions. Vaig sentir la notícia i se’m van posar els pels de punta. I el més trist és que no ha sortit l’Iceta, que per cert darrerament sembla que estigui de creuer i passi de tot, a plantar cara al portaveu de la gestora colpista. Pretenen que una entitat lliure com el PSC parli abans de prendre una decisió amb el PSOE. De quin tipus de dictadura parlem? Si al PSC li queda una mica de senderi el que ha de fer és allunyar-se d’aquesta casta rància espanyola i anar per lliure a buscar la presidència de la Generalitat, respectant l’ADN del PSUC; el partir del que provenen. Per fi el divendres el Miquelet ha sortit dient que les decisions de Catalunya les prendrà el partit català.
17) POR. L'ajuntament de l'Hospitalet reclama la destitució del "capellà legionari" per actes feixistes dins de la parròquia. Veus les fotos de la missa d’homenatge que va fer a la legió, omplint de banderes feixistes l’església, cantant cançons antigues i amb una fila més pròpia de la peli ‘Bienvenido Ms. Marshall’.
18) NO VA PEL BON CAMÍ.  El govern de la Colau. A part de col•locar parelles a l’ajuntament dels Pisarelo, Sans o la mateixa Colau ara col•loquen dos ex d’ICV Ricard Gomà i Salvador Milà cobrant quasi 100.000. Aquí no se salva ningú. Faltaria comprovar si els que hi ha a l’ajuntament són per mèrits o estan escollits a dit. En qualsevol cas em sona a brut!
19) NO ME’LS CREC. L’Estat espanyol no traspassarà rodalies a la Generalitat, la qual ha passat un text de greuges del que no es compleix. En pla d’infraestructures només han invertit un 13,6% i en inversions solament el 5,9%. Diuen que no es volen fer càrrec dels plans vells i que volen promoure un nou pla més just i equilibrat pel que necessita Catalunya. Tenen la barra de venir aquí i dir-nos a la cara que no es fan càrrec dels diners que han deixat d’invertir a casa nostra i es queden tan amples. Amaguen que en altres punts d’Espanya han fet les inversions que els hi ha donat la gana i aquí amb tota la barra han deixat deixat la mateixa xarxa de ferrocarril obsoleta o una patètica N-340 plena de camions. No us crec! Ja en tenim prou els catalans d’enganys i embusteries. I per si no n’hi hagués prou allarguen el plaç en el que es posarà en marxa el corredor del Mediterrarni.
20) EL TEMPS. Setmana que ha començat amb boires espesses i camps gebrats del prelitoral a l’interior. Un gebre que acumulat ha trencat les rames d’olivers i arbres fruiters. A mitja setmana s’ha girat aire i ha desfet la boira. Fins i tot Lleida 28 dies després ha vist el sol. A l’Europa del centre i el nord han viscut una onada de fred que ha provocat una trentena de morta ja. Mentrestant a la Vall d’Aran entre la sequera i la manca de neu, s’han cremat 400 hectàrees de terrenys de pastura. Al camp de Tarragona acabem la setmana amb fred i molt de vent.
21) EL TEXT. Mein Kampf de Hitler reditat 70 anys després. l'Institut d'Història Contemporània de Munic en va fer una petita edició crítica, amb 3.500 comentaris d'experts que contextualitzen les afirmacions antisemites i nazis de Hitler. En tenia els drets l’antiga editorial i no els havia volgut cedir fins que han caducat perquè no se’n fes apologia. Ara, en ple auge de l’extrema dreta xenòfoba a tot Europa, en permeten la publicació. S’hi adjunten uns comentaris per matisar el que va passar. La Bíblia del nazisme ha tornat a ser publicada!
22) EL FRAU. 4 dels 8 detinguts del cos de la guàrdia civil de l’Isla Mayor per tràfic de drogues. Els que haurien de donar exemple són els que estan emmerdats fins a les orelles. Com estar bé la societat? Què han de pensar els comuns dels mortals? Doncs es llancen a provar sort amb la mateixa activitat delictiva perquè dóna molts diners. És un frau a la societat imperdonable!
23) A REUS/AL CAMP. A Cambrils la nit de cap d’any detenen l’ex parella d’un home que havia entrar a robar. De Tebeo! Va aprofitar que l’ex no hi era per entrar a la casa. Posats en alerta els mossos la van trobar amagada a tocar del llit. Pel que es veu la ciutadana holandesa va oposar resistència.
Degut a la boira espessa, diversos vols que havien d’aterrar a Alguaire han hagut de fer-ho a Reus.
Reus entre les ciutats que encara exposen al carrer elements i símbols feixistes de l’època de Franco. L’ajuntament hauria de fer el possible per poder eliminar-los d’una vegada per totes. També proposaria un espai en els museu de Reus on s’hi recullin explicacions de què representen i quin valor van tenir.
Ecologistes en acció demanen que es tanquin les centrals nuclears i s’aposti per un model diferent si som independents. I és clar que si. Totalment d’acord! S’ha d’apostar des de ja per les energies no contaminants i les energies renovables.
A partir del dia 9 Adif renovarà la infraestructura entre Móra i Barcelona. Ja era hora. Han tingut la barra de tenir tots aquesta anys aquest tram deixat de la mà de déu i la gent del territori ja n’estava farta d’haver d’aguantar incidències quasi a diari. Cap mèrit; és de justícia!
L’escola pública Prat de la Riba de Reus celebra els 100 anys aquest 2017. Per molts anys!
Campanya de conscienciació a Reus de la Plataforma Reus Refugi. Amb solidaritat amb la pobra gent immigrant que perd la vida al mar, al Raval, cantonada amb Monterols i la plaça Prim es van escampar armilles salvavides per cridar l’atenció de la gent en ple Nadal. Com passa arreu, la gent majoritàriament s’ha mostrat entre passota i indiferent. El mateix que succeeix amb el conflicte a la Mediterrània.
24) NO ’HI HA PROU!  Amb dir que els gossos són bons i mansos. A Matadepera 2 gossos de raça perillosa maten 100 ovelles. Es dóna el cas que han atacat persones. Cal molta més conscienciació i multes més severes. I és que per molt que estiguin domesticats, tal com va dir el propi pastor, el gos davant d’una ovella se sent depredador. I si això hi afegeixes que era de raça perillosa doncs ja ni t’explico.
25) L’EFEMÈRIDE. Quan fa 20 anys de la mort de Joan Coromines, repassant els estudis que van fer ell mateix i Pompeu Fabra, acabem concloent que la gramàtica del segle XXI desorienta, tal com ja van considerar ells mateixos. Els canvis que s’han anat fent no han ajudat a esclarir la llengua sinó que encara hi han provocat més confusió al seu voltant. Jo seria partidari de no fer més canvis per poder consolidar un model definitivament. Ho dic sobretot pels darrers que ha fet l’IEC aquest final de 2016.
26) NO HO VEIG CLAR. El conflicte dels busos de barri de Barcelona convertits en busos turístics. Molts veïns de la ciutat s’han queixat que tours de turistes aprofiten els busos urbans per fer pujar grups de gent per traslladar-los per diferents punts. Clar, què succeeix? Doncs que saturen les línies i perjudiquen els veïns. Si ho mirem des de la seva perspectiva veiem que els hi surt molt més econòmic. Un tema conflictiu! Jo penso que haurien d’anar amb busos especials per no saturar les línies habituals.
27) ENS HA DEIXAT. Mario Soarez als 92 anys. Ex president de Portugal socialista va restablir les llibertats al país i va combatre contra la dictadura de Salazar. Va ser un ferm activista en contra de la dictadura, raó per la qual va haver d’acabar exiliant-se. Després de la revolució va poder tornar al país i en va acabar essent el president.
José Alcubierre als 90 anys. Dels pocs supervivents de Mathausen. Va ser el que va permetre aportar proves del que s’estava duent a terme als camps d’extermini. I com ho va fer? Doncs passant a fora del camp les fotos que feia Francesc Boix de dins el camp.
28) EL PARIPÉ. De PP i C’s amb el tema dels fanalets indepes de les cavalcades. Han fet el ridícul, sobretot el PP ja que ha organitzat moltes vegades entrega de cartes a patges amb propaganda ben evident del partit i en les cavalcades perquè ha llençat caramels amb el logo del PP. Foten fàstic els mitjans de comunicació que criminalitzen els fanalets i s’obliden de la resta. Dit això diré que si he de criticar ho critico tot: els fanalets, els caramels del i els patges del PP.
29) UN BRINDIS AL SOL. Del Rabell, en dir que un RUI no té sentit i no resoldria el problema. Aposta per parlar amb l’estat espanyol i pactar-lo a mitjà termini. Sentir aquest home és un drama. Que no hi ha res a fer Rabell! Les eleccions mai seran guanyades per PODEMOS i en qualsevol cas segueixen necessitant el suport d’una casta que no els hi donarà. Està tot molt ben muntat! És molt més factible fins i tot una via unilateral.
30) LA DESGRÀCIA. Un motí a una presó del Brasil causa una seixantena de morts. A Chile incendi brutal enmig de l’estiu austral a Valpariso amb cases destrossades. I almenys 37 morts en un atemptat amb cotxe bomba a Bagdad reivindicat per Estat Islàmic. Tres desgràcies que ens agafen molt lluny i que quasi que no han tingut repercussió a casa nostra. Sempre que hi hagi morts cal que ho lamentem i en prenguem nota. Les presons del centre i el sud d’Amèrica tenen massa mala fama i no es fa res per remeiar-ho. Sempre que hi ha un conflicte és en massa i sol haver-hi molts morts degut a la contundència amb la que actuen presos i policia. Pel que fa a l’incendi. Els humans ens entestem a fer urbanitzacions enmig del bosc i clar en casos d’incendis com aquest el drama és multiplica, ja que es cremen les cases i molta gent ho perd tot. I finalment, en el cas d’estat islàmic què dir? Ells segueixen amb les seves formes assassinant gent amb atemptats allà on els hi ve de gust. Si passa en països allunyats la gent ni se n’adona. Només prestem atenció si passa a Europa. Doncs que sapiguem que en països com l’Irak aquests atemptats són setmanals. No hem acabat de pair aquests atacs que me n’assabento d’un atemptat al nord de Síria amb 48 morts i un altre a Jesuralem amb 4 morts per atropellament.
31) LA MODA. Amb el pèl al cos dels homes ara es fan formes al depilar-se deixant ben visibles dibuixant en el cos sostenidors, cors, extensions de barba, bigotis, tirants... Visualment sobta molt de veritat. Ens superem dia en imbecilitat. Si ja era prou indigne deixar-se pels a les aixelles i pintar-se’ls de colors, ara arriba aquesta nova xorrada amb la que llençar els diners.
32) QUÈ CELEBREM? Nit de reis. Vam veure la cavalcada de Reus. Sense cap variació. El mateix de cada any. Bé, si! Una novetat: queia una humitat bestial. Els reis al Batan enguany han passat l’endemà a causa de no trobar-se bé mons pares. Dia de Reis. Vam anar a dormir tard i ens hem llevat tard. Sota l’arbre els reis ja havien deixat els regals. Al migdia hem anat a dinar a cal Joan al Sardà. Avui mateix ell feia l’aniversari 68 anys. Així que ho hem celebrat, no sense abans obrir els regals. Per dinar salpicó i de postres tortell de Reis, amb la fava pel Cesc. Reis Pau. A Colldejou vam fer entrega dels regals que els reis van deixar al meu fillol. Després, carn a la brasa per dinar amb acompanyament divers escalivat. I tarda de tertúlia i crema catalana; la darrera del nadal.
33) L’ENQUESTA. Ada Colau tornaria a guanyar l’ajuntament de Barcelona. Senyal que no ho deu estar fent tan malament. Tot i que moltes vegades les enquestes no són símptoma de res. Queda clar que és una líder i que mou masses. I crec sincerament que la seva carrera política no s’acabarà aquí. Crec que té un horitzó molt més alt, fins i tot diria que la Generalitat.
Dades GESOP. El RUI tindria un 63% de participació i el 79% votaria independència. Tant que diuen que la independència està en crisi i mira. Falta que l’estat cometi més cagades perquè la gent que encara dubta s’acabi definint finalment per donar suport a un projecte independent nou i modern.
Segons un sondeig de La Vanguardia el 76% dels catalans estaria a favor de celebrar un referèndum. Per majoria voldrien que fos acordat i guanyaria el si per mig punt. I compte; ERC guanyaria les eleccions i es disputarien el segon lloc els del PDECAT I C’s. Doncs em deix bastant garratibat ja que aquest diríem que no és un mitjà que estigui massa pel procés i la independència, el que hi suma una valor afegit. Però Espanya, tu a la teva!
El Español publica una enquesta en la que C’s creixeria a costa del PSOE. Normal! La gent no és tan estúpida com es pensen. I veuen que l’actual PSOE és un desgavell, i ela simpatitzants opten per alguna formula semblant però més consolidada i sòlida. Tot i així veuran que el partit del Rivera és una mena de parada de venta de fum. Ara, se’ls hi de reconèixer el mèrit de donar una certa estabilitat al govern actual. Vull veure el que dura aquesta coalició.
34) CIÉNCIA/SALUT. Quatre hospitals catalans, entre els deu més ben valorats d'Espanya, segons l'Índex d'Excel·lència IEH. El Clínic, l'Hospital Quiron, el Vall d'Hebron i la Teknon estan entre els més ben valorats d'Espanya. No queda rea més que aixecar-nos de la cadira i aplaudir. I mira que els recursos que s’hi destinen no són més adequats. Bravo, bravo!
35) EL DESCOBRIMENT. 4 de gener el dia on la distància del sol i la terra és més curta. Curiós. A més al nostre hemisferi això passa a l’hivern, que és quan tenim menys hores de sol i quan aquest són anar més baix. Bacteris trobats en grutes siberianes podrien ser font de nous antibiòtics. I és que la ciència avança i busca noves solucions per poder tenir una millor salut. I aquestes com veiem poden venir dels llocs més inesperats.
36) LA REFLEXIÓ. Estem segurs en el món per molta seguretat que hi hagi? Jo crec que no. No estem segurs del tot en cap lloc, especialment en ciutats grans on es pot liar ben grossa en dies de gran afluència com la nit de reis d’anit. Se les empesquen totes. Bombes, cotxes bomba, s’immolen, segresten avions, llancen camions sobre la multitud... Desgraciadament són imprevisibles i en un elevat tant per cent imparables. Sense diàleg no hi pot haver solució a cap conflicte.





2 comentaris:

Anònim ha dit...

MOLTES GRÀCIES DOCTOR PER SOLUCIONAR ELS MEUS PROBLEMES
Em dic Miss Olivia, vaig estar casada fa 5 anys amb un home. Vam viure feliços aquell any, no quan va anar a Austràlia en un viatge de negocis on va conèixer una altra noia, i des d’aleshores m’ha odiat amb mi i els fills, i només li encanta la nova noia que va conèixer en aquell lloc. Així que, quan el meu marit va tornar del viatge, va dir que ja no volia tornar a veure’m a mi i als meus fills, així que ens va expulsar de casa i ara anava a Austràlia a veure l’altra dona. Així que els meus fills i jo vam quedar tan frustrats ara i només vam estar amb la meva mare, no ho vam fer bé perquè la meva mare es va casar amb un altre home després de la mort del meu pare, així que l’home que es va casar no la va tractar bé, jo. i els meus fills estaven tan confusos i estava buscant una manera de portar el meu marit a casa perquè l’estimo i l’estimo tant, així que un dia mentre navegava per l’ordinador vaig veure un testimoni d’aquesta roda ortogràfica DR Pellar, testimonis. Va compartir una senyora en línia i em va impressionar molt, també estic pensant en provar-ho. Al principi vaig tenir por, però quan penso en què passen els meus fills i les meves filles, vaig contactar amb ell i em va dir que treballés tranquil·lament només 24 hores perquè el meu marit tornés a mi i, per a la meva sorpresa, El segon dia vaig rebre una trucada del meu marit per preguntar als nens i vaig trucar al Dr. Pellar i em va dir que es resolen els problemes amb el meu fill. Així és com vaig tornar a portar la meva família després d’un llarg període d’estrès aturat per una dama malvada, així que amb tota l’ajuda de la Dra Pellar, vull que tots vinguis a unir-me a aquest fòrum per dir un gran agraïment a la Dra Pellar i També aconsello a aquells que es trobin amb problemes similars o similars, o han de posar-se en contacte amb ell, al seu correu electrònic. L’adreça de correu electrònic és drpellar@gmail.com
és la solució a tots els vostres problemes de vida.
ESPECIALITZA EL SEGUIMENT.
(1) Si vols que el teu anterior torni.
(2) si sempre teniu mals somnis.
(3) Si voleu ser promocionat a la vostra oficina.
(4) Si voleu que les dones i els homes corrin al cap.
(5) Si vols un fill.
(6) Si vols ser ric.
(7) Si voleu vincular el vostre marit / dona amb l'edat.
(8) Si necessiteu ajuda econòmica.
(9) Com vas ser una estafa i vols recuperar els teus diners.
(10) si voleu acabar amb el divorci.
(11) si voleu divorciar-vos d’un home.
(12) si voleu complir els vostres desitjos.
(13) Embaràs durant el part
(14) Assegureu-vos que guanyeu demandes i divorcis preocupants, independentment de quina etapa
(15) Divorci o relació.
(16) si teniu alguna malaltia com (H I V), (Càncer) o alguna malaltia.
(17) si necessiteu oracions per alliberar el vostre fill o vosaltres mateixos.
(18) vols curar la diabetis, curar l’herpes, curar el VIH i la SIDA, curar el càncer de mama i curar el càncer,
Torneu a assegurar-vos que poseu-vos en contacte amb ell si teniu algun problema. la seva adreça de correu electrònic és drpellar@gmail.com

Anònim ha dit...

Pershendetje te gjitheve!
Ish dhe unë u divorcuam 1 vit e 2 muaj më parë dhe ishim gjashtë muaj shtatëzanë. Ne të dy e duam njëri-tjetrin dhe ishte një shok për mua dhe me të vërtetë më theu zemrën. Unë u përpoqa ta telefonoja dhe të dy linjat e tij ishin shkëputur. Jam munduar të lidhem me të në rrjetet sociale, por ai më largoi prej tyre. Unë u përpoqa të kontaktoja prindërit e tij dhe ata më thanë që djali i tyre tha se ai nuk më do mua më dhe ai nuk donte të më shihte dhe nuk e di se çfarë ishte në rregull. Unë qaja dhe qava çdo ditë sepse e doja aq shumë. Derisa nuk linda dhe fëmija nuk ishte një vjeç, nuk mund të rigjeta dashurinë. Përsëri, u hutova. Unë nuk di çfarë të bëj, kam humbur punën time dhe nuk kam para për t'u kujdesur për fëmijën. Unë isha e mjerueshme në jetë, kështu që unë thirra motrën time, i tregova asaj problemin tim dhe i thashë asaj se dinte për një rrotë magji të fuqishme që e ndihmoi kur nuk mund të mbetej shtatzënë. Unë e postova me email dhe ai tha që ai do të më ndihmonte dhe tha që gruaja shqiptoi shqiptimin e burrit tim dhe tha që ai do të më ndihmonte të thyeja magjinë në mënyrë që burri im të kthehej tek unë dhe të ishte imi përgjithmonë. U habita shumë që gjithçka që ai tha ndodhi brenda 48 orëve. Burri im u kthye menjëherë tek unë, duke thënë se duhet ta fal. Unë ju dërgoj një falënderim shumë të madh këtij shkrimtari të fuqishëm dhe të vërtetë magji. Lutem që ai të jetojë një kohë të gjatë dhe të bëjë më shumë punën e tij të mrekullueshme. Nëse keni ndonjë problem që ju shqetëson në jetë, duhet të kontaktoni këtë ekspert të fuqishëm të shqiptimit! Ai mund t'ju ndihmojë. Ai nuk do t'ju zhgënjejë, unë ju jap një garanci 100% se ai do t'ju ndihmojë. Këtu është kontakti i tij: Dërgojini një email me email: spellspecialistcaster937@gmail.com