APARTATS

22 de des. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:17). BARÇA 2 - CELTA 0.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 17.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 2 (Dembelé i Messi) – CELTA 0.


3. ‘EL ENTORNO’. Entrega per cinquena vegada de la bota d’or a Leo Messi com a màxima golejador de la temporada passada. És de justícia reconèixer una vegada més que és el millor.
Polèmica pel fitxatge de Murillo. D’Umtiti vergonyosament no se’n res i l’entrenador demostra que no se’n fia dels centrals de la pedrera. Una llàstima i una porta tancada a nois que crec que poden ser molt vàlids pel Barça. Una altra pega cap aquest entrenador. No sé de que li ha servit passar-se anys a la Pedrera de Lezama per acabar fitxant com qualsevol altre.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? ‘Un nadal per canviar-ho tot’. Aquest era el lema que lluïen les samarretes els jugadors del Barça. Una iniciativa bona per fer un món millor. #barçanovesregles
Poc més de 78.000 espectadors han presenciat el partit al camp, han testimoniat la 4a victòria consecutiva de l’equip sense encaixar gols i han vist com Busquets jugava el seu 328è partit de Lliga amb la samarreta blaugrana.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3 amb matisos. Ter (espectador). Defensa: Alba (assistent), Piqué (notable), Lenglet (fixat, avui) i Semedo (regular). Mig: Busi (multiplicat), Vidal (feina fosca necessària), Raki (distribuïdor). Davant: Messi (de més a menys), Suàrez (núvol) i Demebelé (gol i poca cosa més).
Partit de més a menys del Barça. Uns 45 minuts acceptables i una segona part insuportable. Les virtuts han estat la intensitat en atac i la seguretat en defensa. La xacra: el conformisme. Tot i així, els canvis que ha fet Valverde han estat del tot erràtics. El més encertat el d’Aleña. Amb la sortida de Vidal hem perdut tota la competitivitat i el punt d’equilibri de força al mig.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Amb les assistències avui d’Alba a Messi.
-‘ERES MUY MALO’. Coutinho. Ha entrat a les acaballes i no ha aportat res. Li sobra el regatet i li falta verticalitat.
-L’INDULTAT. Salvo al Lenglet per la seriositat i regularitat amb que està jugant en els darrers partits.
7. EL RIVAL. Així com fa un any va venir al Camp Nou i ens va plantar cara, avui ha estat un equip fluix i poruc. L’ha penalitzat molt la pèrdua de pilotes en zona de construcció i mai han arribat pilotes prou clares al davant com per crear perill de les mans del gran Aspas (aplaudit pel respectacle). Segueix agradant-li tenir la pilota però li falla la defensa. Equip que no li veig el futur que li veia fa un any.
8. LA MOVIOLA. Prieto Iglesias. Arbitratge que ha volgut seguir la dinàmica del ‘sigan, sigan’ i ha ocasionat moltes entrades que han travat el joc i han aturat massa el partit. Crec que ha comès una errada greu en xiular una falta a Piqué que no era.
9. LA VEU DEL SOCI. Quin avorriment nano! Dues o tres pinzellades, els dos gols i poca cosa més, però noi; partit conformista amb el resultat.
En un altre ordre de coses, felicitar el Madrid per haver guanyat el ‘Pixarrí’ del mundialet de clubs. Per mantenir aquesta competició amb aquest nivell més val eliminar-la.
10. A LA CAVERNA. Hem d’estar contents perquè seguim líders en solitari i romandran els tres punts de diferència amb la segona posició. 16 punts separen el primer del 10è i només 9 entre el primer i el 5è. Com hem anat dient, lliga molt igualada. A doncs, a celebrar el Nadal! Bones Festes!