APARTATS

9 de des. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:15). ESPANYOL 0 - BARÇA 4.


1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 15.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. ESPANYOL 0 - BARÇA 4 (Messi 2, Suàrez i Dembelé).


3. ‘EL ENTORNO’. Pilota d’or per Modric. De justícia que aquesta meravella de jugador rebi aquest premi. La llàstima és que jugadors com Xavi o Iniesta no tinguessin la mateixa sort.
Polèmica Shakira. La fiscalia espanyola la vol imputar per no haver pagat al fisc. Si és així que pagui i punt. Ella ja ha dit que havia regularitzat la situació econòmica. Ho anirem sabent! Mentrestant, els rumors que Piqué vol comprar el Reus Deportiu són cada vegada més insistents. Tant de bo així sigui.
Aquesta setmana hem sabut de la mort de l’ex president Josep Lluís Nuñez. A ell li devem la transformació més gran del Barça. De passar de ser ningú a ser un gran d’Europa. Ell va fitxar el Johan Cruyff i amb ell vam poder gaudir del ‘Dream Team’ amb Laudrup, Stoichkov, Koeman i Romario. Amb ell el club va créixer! A part va ser un personatge altament curiós i segons com polèmic. Amb ell ja s’han mort tres dels presidents dels 90 curiosos: Ramon Mendoza, Jesús Gil i ell mateix. Em va agradar molt veure com el president del Madrid en parlava bé d’ell en el memorial. Així com el ‘cameo’ del ‘Polònia’ on era rebut al cel per Companys i Macià. Hauria estat apoteòsic que per allà hagués aparegut el Johan. Descansi en pau!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 24.000 espectadors que han presenciat l’exhibició culer i que ja a la mitja part han abandonat el camp amb el 0-3. A destacar la fidelitat dels que han aguantat fins al final i han aplaudit l’equip!
De nou hem sortit amb aquesta horripilant samarreta rosa.
32è derbi de Messi que iguala amb Xavi i primera victòria de Valverde a Cornellà. Es dóna el cas que la darrera vegada que els pericos han guanyat els culers ell era l’entrenador perico.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3. Ter (sense exigència. Correcte). Defensa: Alba (més exigit i apagat que de costum), Piqué (director defensiu), Lenglet (tapant bé) i Semedo (creixent dia a dia). Mig: Busi (molt parlador i poc ‘mordedor’), Raki (temple) i Vidal (roca). Davant: Messi (star), Suàrez (lluitador i golàs) i Demebelé (de menys a més i golàs).
Valverde va plantejar un partit de cara, com ha de ser. Buscà el desequilibri pel mig i aconseguí dues faltes que suposaren els dos gols de Messi. Els altres dos gols són desequilibris per banda de Demebelé i Suàrez. L’equip es va mostrar estable i equilibrat, creant una teranyina que evités els contraatacs blanc-i-blaus. Partit de paciència. Ens vam mostrar una mica menys precisos per la seva bona pressió i vam tenir menys la pilota que altres vegades. Davant però els vam crear molt perill amb les caigudes al mig com a fals mig campista de Messi i les obertures a banda dels altres dos davanters.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Messi. Se’ns acaben els adjectius per explicar el que fa. Ahir dos golarros de falta i líder com mai. Una vergonya que no hi fos entre els millors de la pilota d’or.
-‘ERES MUY MALO’. Ahir la veritat és que tots van estar a un bon nivell.
-L’INDULTAT. Vidal. Ha donat a l’equip una consistència en partits travats brutal.
7. EL RIVAL. 4-4-2 inicial de Rubi que ha sortit a esperar cedint la pilota al Barça. Ha renunciat a la seva essència per aturar un Barça que els ha passat per sobre. Amb el gol s’han ensorrat. Després, amb el partit ja decidit, ha volgut recuperar el 4-3-3 que tan bé li ha anat però ja era massa tard. Un equip molt engrescador, amb un entrenador que els té ben posats i amb un equip fet amb gent amb adn pericu que estima la pilota i l’exquisidesa. Pinta molt bé! Felicitats!
8. LA MOVIOLA. Del Cerro Grande. Bon arbitratge tot i que fins al 78è minut no va mostrar una tarja, quan abans ja en podia haver tret més. Va servir-se correctament del VAR per anul•lar un gol als pericos en clar fora de joc. Dels millors àrbitres de primera.
9. LA VEU DEL SOCI. Junt amb el partit del Totenham i del Madrid, amb el de l’Espanyol hem viscut els millors moments de la temporada. Així si que es convenç a l’afeccionat. Així que demostrem solidesa. Amb tot és important la lògica de joc que aplica l’entrenador i evidentment l’actitud que els jugadors hi posen.
10. A LA CAVERNA. Ens refermem en el liderat i n’ampliem la distància amb els immediats perseguidors. En sumem 31, Sevilla i Atlético en tenen 28, l’Alabès ve amb 24 i el Madrid 23. 
La merengada espanyolista es mostra molt contenta amb el partit de la Libertadores jugant-se a Espanya. Veurem com acaba tot! I vés que no ho hagin de lamentar!