APARTATS

15 d’abr. 2009

DISSABTE SANT PLUGES






A la nit ja no vaig dormir massa i és que no va parar de ploure amb molta intensitat i amb notables llamps i trons. Només aquella nit es van recollir uns 70 litres, però si comptem el total dels dies que portava plovent es veu que van caure uns 140 litres. Estava com exitat! I si! no era per menys. Mon pare i jo vam anar a comprar i el primer que vam veure és que el riu Cortiella baixava amb molta força. Evidentment el seu cabal havia augmentat notablement. La gent que havia d'anar al forn s'havia de mullar els peus si o si, ja que el carrer es va convertir en una mena de riu que finalitzava en un salt al costat de ca l'Anguera. Més avall a l'alçada de la font que hi ha sobre el carrer del a font de dalt, un altre salt d'aigua s'havia format.

Anant riu amunt veies com la cosa s'anava complicant. Als antics safareijos el riu s'havia desbordat una mica. Al "Pantano" l'aigua ja saltava pel damunt de la presa mentre que el toll gran havia desaparegut. Era dels trams més espectaculars per la seva força. A més el marges del camí s'escorrien tots ells damunt del ciment per anar a para al riu. Vam intentar pujar amb el cotxe però vam desistir de fer-ho.
Si miraves amunt veies com els comellàs se sobreeixien. Havia caigut molta aigua i la terra ja no n'absorbia més. En molts casos es van formar visibles salts d'aigua.
Al migdia vam quedar amb el Pep i la Mònica per anar a riu avall a les Escomelles. Fins i tot vam passar per Torroja i vam arribar-nos a pont sobre el riu Siurana el qual, evidentment, baixava ben maquet. Iblama.