APARTATS

29 d’abr. 2009

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES



Barça 0 - Chelsea 0
D'entrada dir que és un bon resultat. Penso que tot el que sigui que no et marquin els de fora a casa és positiu, ja que a la tornada un gol teu fa que ells n'hagin de fer dos. El problema ara el té el Chelsea ja que sap que ha de marcar si vol passar. De totes maneres tenim un repte: muntar una defensa de garanties i això sense Puyol ni Márquez serà complicat.
Ells sabien bé a què venien; venien a aguantar i a tenir la seva oportunitat en una contra o a pilota aturada. I l'han tingut però el sempre criticat Valdés ens ha salvat en dues ocasions. En defensa, exceptuant l'error del Màrquez hem jugat molt seriosos. El mig camp ha esta ofegat pel mig camp dels anglesos. S'ha de dir que el dispositiu muntat per Hidink ha frenat els nostres centrecampistes decisius i han obligat moltes vegades a fer remenar la pilota o al Piqué des del darrere o el Touré. Evidentment, així la precisió es perd. Davant crec que l'Henry i l'Eto'o han fet un bon paper. En canvi el Messi ja porta uns partits que recorda el pitjor Ronie; caminant, apàtic, a vegades com a passota ... quan li fan un marcatge a l'home i els arbitratges són tant permisius com el d'avui poca cosa pot fer! De totes maneres tots sabem que en un moment donat et pot resoldre un partit; per això se l'aguanta.

En un partit com avui, trabat, lent... jo hauria sacrificat un davanter i hauria apostat per un migcampista fort al mig, obrint més l'Alvés i posant el Messi com d'enllaç amb l'Eto'o o l'Henry. Però com que es veu que jugarem sempre de la mateixa manera -cosa que ja li criticava al Rijkard- doncs poca cosa hi ha a dir. Quan et fan un plantejament que t'aniquila el teu -tot i les oportunitats- només et pots encomanar a la jugada individual de torn que decideixi el partit. Lo fotut del cas és que això no sempre passa. I ahir ens vam estavellar una i altra vegada contra la defensa ben ordenada amb xuts llunyans o amb les intervencions del porter Cech.

La sensació que et queda és que van fer un bon partit car insuficient per doblegar un Chelsea ben ordenat. Probablement ens va faltar una mica de sort , no obstant dir que tenim suficients armes per passar l'eliminatòria. I per cert! que la UEFA s'ho faci mirar. Hi ha cada àrbitre! el d'ahir semblava com si es posés calent veient com s'acalentaven els jugadors. Va ser poc equànim a l'hora de repartir les targetes.

M'atreviré a fer un pronòstic pels dos propers partits i m'arrisco molt perquè habitualment suceeix al revés del que he previst. Crec que Barça guanyarà al Bernabeu i crec que que empatarem a camp del Chelsea. Ja ho veurem! Iblama