APARTATS

20 d’oct. 2022

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 3 - VIL•LAREAL 0.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 


-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ: lliga. Jornada 10.

    -RESULTAT: BARÇA 3 (Lewan 2, Ansu) – VIL•LAREAL 0.



2. EL TITULAR: ‘Victòria i sense trobar en falta cap jugador en l’onze titular’.

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU. 

-La cara li dono a Gavi. Ell hauria de ser el capità i no peixos bullits com el Busquets o Roberto. És tot ímpetu i encomana l’esperit a la resta. La creu avui és per Pedri. Porta uns partits com a esmaperdut a mig del camp. No aixeca el cap i no filtra passis a l’espai, tot i múltiples desmarcades dels jugadors. Pel meu gust. A més xuta poc. Avui l’hauria d’haver canviat Xavi.

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

-Primera part molt seriosa del Barça. Hem jugat com un equip i no hem trobat a faltar de cap manera Busi. Hem estat segurs darrere i hem fet un bon joc coral, amb bona pressió des de davant i suport del mig. De fet només els hem concedit una jugada clara.  M’ha agradat reconèixer una ànima en aquest equip i aquesta l’aporten tres jugadors clau, Ter a banda: Dejong de pivot, Gavi amb el seu ímpteu i Lewan davant. Avui dos golassos més. El primer és antològic. Mira que estava ben marcat. Dues vegades que se n’ha deslligat i dos gols. El mig del camp ha estat millor compensat amb Dejong, Pedri, Gavi i l’ajuda de Roberto. Molt bé els extrem per banda, tant Ansu com Torres. Han desequilibrat el suficient i han ajudat en defensa avui correctíssima amb Koundé i Alonso de centrals. A destacar la passada des de defensa que ha fet el Marcos a Lewan. Bon recurs! Finalment, dos factors més: hem tingut la possessió i hem estat efectius (3 de 4).

-Segona part de fullaraca. Els groguets han avançat les línies i ens han pressionat més amunt. També han tingut major possessió però en cap moment ens han posat la por al cos ja que els blaugranes hem sabut aguantar bé amb l’estratègia marcada. Han seguit sense xutar a porta. Dia negre avui pel submarí groc. El gran mèrit de frenar un dels millors equips de la lliga ha estat la seriositat, les ajudes i la regularitat que han mostrat els de Xavi. Quan les forces i el cervell s’ha cansat han arribat els canvis en l’equip. 

    -EL JUGADOR TOP.

-A mi em té el cor robat Morales, tot i que no puc oblidar-me de Trigueros; un jugadoràs; un bon nexe al mig del camp.

    -LA MOVIOLA. 

-Del Cerro Grande. Al minut 8 ha perdonat la tarja a Pedraza per una trompada sense pilota a Pedri i en el gol a Parejo per agafar Gavi, tot i que ha deixat jugar. Ja a la segona part li ha perdonat també a Alba. No ha tret cap tarja fins el 90. Excessiu! Els jugadors li han posat molt fàcil.

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI. 

-Bon partit del Barça davant d’un dels millors equips de la lliga espanyola. Avui si que tenim motius per creure en aquest equip. És evident que la clau és anar apartant Busquets i progressivament Alba i Roberto (que avui no han estat malament). Cal saba nova i joventut. Cames fresques i jugar tots els partits amb 11. Calen més Gavis; sobren vaques sagrades.

Felicitar de nou l’Alexia Putellas i el Barça femení. Senzillament brutals!