APARTATS

16 d’oct. 2022

CRÒNIQUES FUTBOLERES. MADRID 3 - BARÇA 1.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 


-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ: lliga. Jornada 9.

    -RESULTAT: MADRID 3 – BARÇA 1 (Ferran Torres).



2. EL TITULAR: ‘Setmana negra: patim per guanyar el Celta, eliminats de la Xampions i perdem contra el Madrid’.

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU. 

-La cara per mi ha estat Gavi. Primer no sé que foten avui no posant-lo de titular per la força que dóna. Quan ha entrat ha contagiat l’equip i l’ha fet anar endavant. També molt bé avui Ansu. Ha xutat i ha assistit. La creu avui per Raphina. Zero a l’esquerra.

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

-Una primera part amb dues idees molt clares. Nosaltres hem volgut jugar amb la possessió i tenir la pilota, caminant sense gaire velocitat i mobilitat i ells han fet els gols. De tres xuts dos gols. Així és al Madrid. Saben a que juguen. Esperen ben ajuntats al darrere i saben corren als espais i són letals al davant. Tot i el seu aparent 4-3-3 Valverde és el 4 migcampista. Així han tornat a ser superiors al mig del camp. Han sabut interceptar bé els nostres extrems i no hem pogut crear gaire perill. De fet per la banda no hem tingut ni profunditat ni hem guanyat cap 1 contra 1. Globalment hem estat ben posicionats, excepte dues noves errades al mig per mal defensar a la part central de Busi i Eric, i dos gols. Perdem la ratxa de no encaixar gols. A més hem tingut un ritme baix en la circulació de la pilota i poca agressivitat. Ells s’han ajudat en curt per crear superioritats i ho han fet molt bé. Minuts bons uns 15 entre els seus dos gols però no hem arribat amb claredat. Han alternat Pedri i Dejong per tapar les vergonyes de Busi. Millor l’holandès per ajudar a bellugar l’equip. A més Pedri davant és millor. Malgrat tot tampoc hem aconseguit fer xap passi en profunditat. Nous despropòsits que seguim sense corregir. 

Com sempre els canvis han arribat passats el minut 60 i la reacció ha estat bona. Hem canviat els extrems que han tingut major profunditat i arribada, entrant Ansu i Torres i hem compensat millor el mig del camp amb Gavi i DeJong fent de Busi. L’equip ha mossegat per primera vegada. Han estat els millors minuts del Barça i així ha arribat el gol. Un altre error d’Eric ens ha obligat a deixar de lluitar pel partit amb el seu tercer gol de penal.

    -EL JUGADOR TOP.

-Del Madrid hores d’ara hem quedaria amb Alaba o Mendy. Dos defenses insuperables.

    -LA MOVIOLA. 

-Sánchez Martínez. Ha portat bé la primera part. Dos cops de colze dels blancs que podrien haver suposat alguna targeta. En canvi a la segona se li ha complicat la cosa. Ha perdonat la segona groga a Vinicius per una entrada sobre Ter Stegen. No sé cop pot haver deixat sense tarja Militao. Ha anul•lat per VAR el gol de Benzema per fora de joc. Ens ha birlat un penal a Lewan i ha donat un clar penal per VAR al Madrid. En el descompte ha estat casolà ja que només ha donat 4 minut dels que se no se n’ha jugat ni mig. 

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI. 

Veus els jugadors del Barça a la mitja part al túnel de vestuaris en rotllana sense donar-se cap ànim i sense parlar. No donen cap confiança i el màxim responsable n’és Xavi, que un dia més per tot queda retratat. En canvi, els defenses del Madrid s’abracen entre ells quan són capaços de tallar el joc blaugrana. Són un equip i nosaltres som un simulacre d’equip encara. Tindrem tota la paciència que ens calgui ja que hi ha jugadors que cal que s’acabin d’adaptar i són il·lusionants. El resultat és completament just!