APARTATS

29 d’oct. 2022

CRÒNIQUES FUTBOLERES. VALÈNCIA 0 - BARÇA 1

 1. LES DADES DEL PARTIT. 


-TEMPORADA: 2022-2023

    -COMPETICIÓ: lliga. Jornada 12.

    -RESULTAT: VALÈNCIA – BARÇA 1 (Lewan).



2. EL TITULAR: ‘Victòria justa amb èpica al darrer minut a Mestalla’

3. L’ANÀLISI.

    -LA CARA I LA CREU. 

-La cara l’anava a donar a Balde per la gran regularitat que ha demostrat però li he de donar a Lewandowski pel golàs. La creu li dono a Dembelé; un altre zero a l’esquerra; una llàstima! 

    -LES CLAUS DEL PARTIT.

-Primers 45 minuts marcats per dues fases. Una primera de domini del Barça que ha tingut la pilota i ha proposat les millors jugades i una segona en la que el València s’ha vist més fort i capaç de plantar-li cara als culers. Un gol anul·lat i un remat al pal. Al final, en el global, empat tècnic a xuts a porta: un i un. Set arribades del Barça però sense  punteria. Ambdós han plantejat un mateix sistema amb un 4-3-3 i es podria dir que en termes generals empat tècnic, tot i que si haguéssim estat fins podíem haver quasi sentenciat el partit. Quan hem combinat hem sortit amb molta avantatge al davant. M’han faltat més xuts i no tant voler fer el gol de dins de l’àrea petita.

-A la segona part hem tornat a donar una mala imatge. L’equip s’ha anat descompensant. Els canvis han permès donar un nou enfoc al xoc. Traient Busi i posant Xavi hem pogut anar més al xoc amb els valencians. La lesió de Koundé ha arribat en molt mal moment. Hem acabat amb Piqué i Alonso de centrals, defensant-nos prou bé. Només els hem concedit tres ocasions i dos entre els dos pals. I així ha arribat l’èpica. Gran centrada de Raphina i golàs de Lewan al 94. Veient-ho amb perspectiva crec que hem merescut guanyar i sense patir tant.

A destacar la gran manera de defensar que han fet sobre Lewandowski amb tres centrals.

    -EL JUGADOR TOP.

-A mi m’encanta Gayà. És un lateral profund que defensa bé. Puja bé la banda i fa bones centrades. Recorda molt el bon Alba.

    -LA MOVIOLA. 

-Burgos Begoetxea. Ha anul·lat bé el gol al Barça per fora de joc més enllà del VAR. Ha tingut un criteri una mica estrany a l’hora de deixar jugar, tot i que no ha influït en la primera part. Ens ha ensenyat dues targes justes i li ha perdonat una a Busi. A la segona part ha tingut força per anular el gol del València per mans a instàncies del VAR. Observació: no li hauria d’haver tret tarja? Crec sincerament que ha fer un bon partit.

4. LA CRÍTICA.

    -LA VEU DEL SOCI.

-La merda de jugar groc. Avui era un partit per jugar de blaugranes doncs no. Groc versus blanc i de fons verd de la gespa.

M’ha fotut negre que Piqué no estigués a punt per entrar amb la lesió de Koundé. Fallen massa coses. Segueixo veient Xavi insegur i fins i tot per moments perdut.

Gran resultat vist l’exigència de la lliga. Ja tocava una mica d’èpica i de sort a favor. Esperem que ‘l’exorcisme’ hagi fet efecte.

Fastigós tot el ens hem de sentir a Mestalla!